La revista Forbes es fa ressò dels 40 anys de la Masia

La revista Forbes es fa ressò dels 40 anys de la Masia

La prestigiosa revista de negocis dels Estats Units analitza el passat i el present del funcionament de la residència blaugrana

El 40è aniversari de la Masia no ha passat desapercebut arreu del món. Aquest cap de setmana, la prestigiosa revista empresarial nord-americana Forbes ha publicat un article sobre el sistema del FC Barcelona de desenvolupament dels equips formatius, mundialment reconegut.

El 20 d'octubre de 1979 es va obrir la Masia com a residència per a joves futbolistes del Club. Per homenatjar els seus 40 anys d’èxit, el FC Barcelona ha organitzat una sèrie d’esdeveniments per destacar el treball en els equips formatius del Club al llarg de la seva història. El directiu del FC Barcelona Xavier Vilajoana, responsable del futbol base, n’explica el valor donat a La Masia pel Club. "És un aspecte molt important del passat, del present i del futur”, explica a Forbes.

L’article detalla els èxits del que denomina “terreny sagrat” de la Masia, fa referència a futbolistes sorgits de la residència blaugrana com Xavi Hernández, Andrés Iniesta, Pep Guardiola, Carles Puyol, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Victor Valdés i Guillermo Amor.

Per a Forbes, la Masia també és el lloc on el seu futbolista més cèlebre, Leo Messi, va "perfeccionar les seves habilitats mundials fins a situar-se enmig de l’èxit". L'article mostra els canvis a la Masia, inclòs el seu trasllat de la seva residència original, la Masia del segle XVIII, al costat del Camp Nou, a les noves instal·lacions del complex de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, alhora que posa de manifest la continuïtat de “l’estil de joc, ètica i tàctica dels equips formatius”.

Tot i això, la publicació nord-americana també reconeix que la Masia no es tracta només del que passa als terrenys de joc dels joves jugadors, que no provenen només del futbol sinó de tots els esports professionals del Club, tant masculí com femení. L’article cita la introducció del projecte Masia 360 del 2016, “un sistema i programa de suport orientat als 641 esportistes de la residència, el cos tècnic i les famílies”.

"El creixement personal és tan important com el creixement professional per als nostres jugadors", conclou Xavier Vilajoana. "Tampoc sabem què passarà en el futur amb un jove esportista; potser hi ha una lesió o no arribaran al primer equip, així que tenim la responsabilitat de preparar-los per a la vida, tant si es tracta d'esports com si no".

40 anys de la Masia, que la revista empresarial resumeix perfectament com "una escola tant per a la vida com per a l'esport".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut