La Masia, essència Barça

La Masia, essència Barça

La celebració dels 40 anys de la Masia marca una setmana en què es presentaran els equips del futbol formatiu de la temporada 2019/20

La Masia és l’essència del Barça. Inaugurada el 20 d’octubre del 1979, la residència convertida en símbol viu des de fa uns dies la celebració del seu 40è aniversari. La Masia és ara un dels pilars que identifiquen al Barça com a Més que un club i la marca que identifica el model de formació esportiva, humana i acadèmica del FC Barcelona, tal com expliquen a la peça audiovisual el director de l’Àrea de Metodologia de la Masia Paco Seirul·lo, el capità del primer Lionel Messi o jugadors del primer equip com Sergi Roberto i Carles Aleñá, entre molts altres.

Per tots ells, la Masia ha esdevingut una escola de vida i d’esport que ha creat una manera de fer pròpia, que es reflecteix tant a dins com a fora dels terrenys de joc i les pistes poliesportives dels equips formatius dels esports professionals i que té com a beneficiaris 641 esportistes i el seu entorn (família, entrenadors, tutors i educadors).

En aquesta línia, el Club ha preparat un seguit de peces audiovisuals –que veuran la llum al llarg de la temporada- que giren al voltant d’aquests cinc valors que es volen potenciar des de la Masia: humilitat, esforç, ambició, respecte i treball en equip.

mini__R5I8074
El primer equip també ha portat la samarreta abans de l'inici del Llevant-Barça

Dimecres, presentació del futbol base

Les samarretes commemoratives que han lluït durant aquest cap de setmana tots els jugadors del FC Barcelona -tant dels primers equips com de les categories inferiors- ha suposat la primera acció visible d’un seguit d’esdeveniments que s’allargaran durant tota la temporada.

Aquest dimecres es durà a terme la presentació dels equips del futbol base a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, mentre que el dilluns de la setmana passada ja es van presentar els equips de les categories inferiors del futbol sala. La resta d'equips base de les seccions s'aniran presentant durant els propers dies.

Alguns dels residents de la primera promoció de la Masia

El Club també està treballant en un documental sobre els 40 anys de la Masia, a banda d'un llibre oficial que recull la trajectòria d’aquest centre de referència internacional. El president Josep Maria Bartomeu i el jugador Sergi Roberto, que han fet el pròleg de l‘obra, participaran properament en la presentació del llibre. Una app i un web propi sobre la Masia completaran, durant aquesta temporada, el contingut al voltant d’aquesta fita.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut