Minsk – FC Barcelona: A quarts per la porta gran (1-3)

Els gols d’Alexia, Mariona i Patri Guijarro permeten a les culés segellar el bitllet per a la següent ronda de la UEFA Women’s Champions League per cinquena temporada consecutiva

El FC Barcelona ja és als quarts de la UEFA Women’s Champions League. Les blaugranes han fet valer el gran resultat assolit a l’anada a l’Estadi Johan Cruyff (5-0) i han certificat la classificació per a la següent ronda de la competició guanyant per 1-3. Una ronda en la qual les culés no hi fallen des de fa cinc anys.

Domini blaugrana

Les noies de Lluis Cortés visitaven la freda Bielorússia per certificar el terç de bitllet que mancava per ser als quarts de final. Amb canvis a l’onze inicial – Pamela Tajonar ha reaparegut- i amb un equip molt jove ha sortit el Barça a Minsk. Concentrades en tot moment han dominat els tempos del partit dominant la possessió de la pilota, davant un Minsk tancat al darrere.

Mariona, només començar el partit, i més tard Hamroui amb una mitja xilena han estat els primers avisos d’un Barça que tot i tenir una avantatge considerable no s’ha deixat anar i ha buscat el triomf en tot moment. Amb tot, el conjunt bielorús només creava perill a través del joc llarg, buscant contínuament a la seva punta, Ogbiagbevha. Abans del descans, Aitana Bonmatí hauria pogut estrenar el marcador amb un xut des de la frontal.

Remuntada per certificar el passi

El pas pels vestidors no ha fet canviar la tònica al partit. Lluis Cortés, fins i tot, ha fet debutar oficialment a la jove Carla Armengol, que hauria pogut marcar als set minuts de la represa. Tot i que qui buscava el gol amb insistència eren les blaugranes, el futbol no entén de justícia, i les bielorusses s’han avançat amb una acció aïllada aprofitant una pilotada llarga a l’esquena de la defensa, que ha aprofitat Ogbiagbevha per superar Tajonar.

No s’han descompost les blaugranes que han seguit buscant amb insistència la porteria de Voskobovich. I la insistència sovint té premi. Alexia amb una bona rematada de cap en una falta lateral ha fet l’empat. I més endavant, Mariona i Patri Guijarro han donat la volta al marcador per posar l’1-3 definitiu i segellar el bitllet per als quarts de final.

La fitxa del partit

Minsk, 1

FC Barcelona, 3

Minsk: Voskobovich, Shuppo (Belaya, 82’), Yushko, Ogbiagbevha, Kozyupa, Galay, Shmatko, Njolle, Cisse, Khimich i Linnik (Duben, 82’)

FC Barcelona: Tajonar, Maria León (Carla Armengol, 45’), Melanie, Mariona, Hamraoui (Guijarro, 65’), Alexia, Aitana, Pereira, Candela, Falcón i Pina (Graham, 65’)

Gols: 1-0, Ogbiagbevha (60’); 1-1, Alexia (66’); 1-2, Mariona (80’); 1-3, Patri Guijarro (88’)

Àrbitre: Katalin Kulcsár (col·legiat hongarès). Ha amonestat a la local Njolle (66’) amb targeta groga.