Héctor Alastruey: “Encara no hem guanyat res”

Héctor Alastruey: “Encara no hem guanyat res”

Els capitans del Barça Hockey Gel reconeixen que la derrota davant el Majadahonda és un avís per a la plantilla per recordar que la temporada tot just acaba de començar

L’estel·lar inici del Barça Hockey Gel es va veure frustrat el cap de setmana passat a Majadahonda, on els homes de Marcus Fajardo van caure per un contundent 5-0.

La falta de punteria, les reiterades inferioritats i un viatge infernal -amb sortida a les quatre de la matinada des del Camp Nou- són alguns dels motius pel qual el Barça va perdre la imbatibilitat. Així i tot, els dos capitans, Héctor Alastruey i Oriol Rubio (primer i segon capità, respectivament) no han dubtat a fer autocrítica i a assumir que la derrota va arribar per una desconnexió total de l’equip. 

Alastruey i Rubio han parlat de com l’equip ha assumit aquesta derrota, així com del futur d’un Barça que segueix sent molt prometedor. 

Com s’afronta una derrota per 5-0?

Héctor Alastruey (HA): Costa, costa molt. La derrota va ser dura, però crec que ens hem de quedar amb aquest aspecte: ens emportem un toc d’atenció que ens fa recordar que encara no hem guanyat res.

Parli’m de com va ser la jornada. El viatge va ser un factor a tenir en compte? 

HA: Quan arribes allà havent sortit a les quatre de la matinada, doncs evidentment que es nota, però no és un factor decisiu. Hem de ser capaços d'entrar al partit.

Creu que si en el primer període un dels diversos xuts hagués entrat, tot hauria anat diferent?

Oriol Rubio (OR): Tot és fer entrar la primera pastilla. Vàrem començar amb moltes inferioritats i no vàrem poder jugar amb les línies que volíem i això ho vàrem notar. Al cap i a la fi, ells no ens van deixar entrar mai en el partit. Però sí, va ser un cúmul de desencerts nostres i d’encert seus.

Els preocupa aquesta derrota?

HA: No ens preocupa en especial. Crec que el ritme d’entrenament i dels partits ha estat bo, però sí que hem de reconèixer que ha estat un toc d’atenció per seguir amb la bona dinàmica.

Com està el vestidor després de la derrota?

HA: Va ser una lliçó d’humilitat, en especial per als més joves, perquè després de guanyar els quatre primers partits podia semblar que ja estava tot fet. El Majadahonda ens va demostrar que no. 

Però hi ha preocupació?

HA: Preocupació no. Només ha estat un partit i és impossible passar de ser els millors a ser els pitjors. A més, la dinàmica de grup és més bona que mai i això ens ajuda molt. La bona relació que hi ha dins el vestidor és clau.

Per tant, pel que diuen, fins a cert punt els ha anat bé perdre?

 OR: Totalment. Jo no recordava haver guanyat mai tres partits consecutius a l’inici de temporada i que ens en fessin cinc ens ha servit per recordar que podem perdre davant qualsevol equip. 

Es veuen inferiors?

OR: No, crec que tenim la millor plantilla de la temporada. Com t’he dit, crec que podem perdre davant qualsevol si no estem bé, però també crec que hem de ser capaços de guanyar a qualsevol si fem el que sabem fer.

Com veuen la resta d’equips aquesta temporada? 

HA: Crec que el nivell és similar al de l’any passat. Potser el fet que enguany els porters estrangers ocupin dues fitxes ens beneficia.

Precisament, com estan veient les noves incorporacions?

HA: L’adaptació ha estat perfecte. El seu compromís és total i són un més de l’equip, venen a tots els entrenaments, quan fem dinars pel nostre compte també s'hi sumen... Tot això és nota després al gel.

En l'àmbit personal, com estan vivint aquest segon any amb Marcus Fajardo a la banqueta? Segueix sent estrany això de tenir un excompany dirigint l’equip?

OR: No, en absolut. Tant de bo segueixi molts anys més. L’any passat ja ens vàrem adaptar a ell i al seu estil i ara l’equip cada vegada el veig millor.

HA: Tàcticament hem evolucionat molt. L’any passat amb en Marcus vàrem canviar i vàrem començar de zero. Al principi ens va costar, però amb el temps es va demostrar, amb el títol de Copa, que el seu sistema de joc funciona. 

Per tant, estem veient l’evolució de la idea de Fajardo?

HA: Jo diria que estem reforçant el seu sistema de joc. És evident que aquest any tenim el sistema més interioritzat. 

El partit de dissabte davant el Txuri és important tant per mantenir el liderat com per arribar a l’aturada amb bones sensacions. Ho comparteixen? 

HA: Sí, la gent igual s’espera que fem el mateix partit que aquí, però allò va ser quasi immillorable. Però sí, crec que és important guanyar i demostrar que si ho vàrem fer ho podem tornar a fer. 

OR: El Txuri a casa és quasi imparable. No tenim cap mena de pressió, crec que és més il·lusió per intentar tornar a repetir el que ja vàrem poder fer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut