Líders domèstics i líders europeus

Líders domèstics i líders europeus

El Barça és un dels únics quatre equips que ocupa la primera posició tant a la Lliga com al seu grup de Champions League

Bona setmana per al Barça després dels triomfs a Ipurua i a l’Eden Arena. El conjunt dirigit per Ernesto Valverde ja és líder tant en competició domèstica com en competició continental. Només tres equips més gaudeixen del mateix honor: el París Saint-Germain, la Juventus i l’Ajax

Els tres punts davant l’Slavia es van segellar amb un matiner gol de Messi i una diana en pròpia porta d’Olayinka. Amb la victòria per 1-2 a Praga, i l’ensopegada del Borussia Dortmund al Giuseppe Meazza contra l’Inter de Milà (2-0), els blaugranes han passat a ocupar en solitari la primera posició del grup F de la Champions League. El Barça suma 7 punts en tres partits, després de derrotar txecs i italians, i empatar al camp dels alemanys. Per darrere seu, Borussia i Inter acumulen 4 punts, amb els de groc ocupant la segona posició.

El doble assalt al liderat ha coincidit amb la tornada de Messi als terrenys de joc. El paper de l’astre argentí ha estat clau especialment a la Lliga, amb una ratxa positiva que ha fet pujar el Barça a la primera posició. La victòria per 0-3 al camp de l’Eibar, combinada amb la derrota del Reial Madrid a Mallorca (1-0), ha permès als d’Ernesto Valverde arribar als 19 punts en 9 jornades i superar els blancs, que en tenen un menys.

3200x2000_FCB_Lider_CAT

El PSG, amb xifres gairebé immaculades

El PSG va golejar a domicili el Bruges (0-5) i va refermar el seu lideratge al grup A de la Lliga de Campions. Els parisencs compten els partits per victòries i un ple de punts. Podrien certificar l’accés a vuitens de final al proper partit, quan rebin al Parc dels Prínceps el mateix Bruges. A la Ligue 1, el lideratge del París Saint-Germain també és sòlid: s’enfilen fins als 24 punts, 5 per davant del Nantes, el segon classificat.

L’Ajax continua al capdavant

Els d’Amsterdam, per la seva banda, van cedir aquest dimecres la primera derrota de la temporada a Europa. Els de la franja vermella van veure com el Chelsea s’emportava els tres punts del Johan Cruyff Arena després de caure per 0-1. Malgrat l’ensopegada, l’Ajax segueix sent líder del grup H amb 6 punts, compartint la primera posició amb els blues. Això sí, el goal average posa per davant els holandesos. A l’Eredivisie, l’Ajax encara resta imbatut i és líder amb 26 punts, 3 més que el PSV i el Vitesse.

La Juventus, colíder a Europa

El conjunt italià va vèncer 2-1 al Lokomotiv de Moscou amb dos gols de Paulo Dybala per continuar liderant el grup D juntament amb l'Atlètic de Madrid amb 7 punts. La diferència de gols a favor i en contra fa que sigui la Juventus qui ocupi la primera posició. Pel que fa a la Serie A, el conjunt torinès suma 22 punts en 8 jornades amb 7 victòries i un empat i és líder en solitari. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut