Barça i Slavia, dos clubs emmirallats

Barça i Slavia, dos clubs emmirallats

Els dos equips femenins comparteixen l’ambició d’arribar lluny a la Women’s Champions League

Molts quilòmetres separen Barcelona i la capital de la República Txeca, Praga: més de 1.300. Però el FC Barcelona i l’SK Slavia de Praga no són tan diferents com, a priori, podria semblar. Els orígens d’ambdós clubs es remunten a finals del segle XIX. De fet, l’Slavia és set anys més antic que el Barça, ja que els praguesos van fundar l’equip blanc-i-vermell el 1892.

De la mateixa manera que el Barça, l’Slavia també té un palmarès notable quant a competicions locals. L’equip de l’estrella acumula fins a 18 títols de Lliga –13 en l’època de Txecoslovàquia, 5 des que competeix a la Lliga txeca– i ha alçat un total de 9 copes nacionals – 5 de les quals des de la fundació de la República Txeca.

Èxit del Femení

El futbol femení està creixent amb força tant a Barcelona com a Praga. El conjunt encapçalat per Lluís Cortés va fer un gran salt endavant la temporada passada a escala continental, quan va aconseguir arribar a la final de la Women’s Champions League per primera vegada. Per la seva banda, les txeques van aconseguir plantar-se als quarts de final.

L’ambició aquesta temporada de les blaugranes és alta, com també ho és la de les blanc-i-vermelles. Els dos equips han superat la ronda de setzens i han accedit als vuitens de final. El Barça va golejar el Minsk (5-0), mentre que l’Slavia de Praga va veure com l’Arsenal les superava a casa seva per 2-5.

La importància del futbol formatiu

Tal com passa a Barcelona, a Praga són conscients de com n’és d’important cuidar la base del club. El futbol formatiu de l’Slavia és un dels més potents del país. Al grup 3 de la Divisió d’Honor juvenil, els blaugranes sumen 17 punts en set partits, a quatre punts del líder, el Saragossa. Per la seva banda, els blanc-i-vermells ocupen la quarta posició, amb 21 punts, a falta que encara disputin dos partits més.

D’altra banda, la Youth League és un perfecte reflex de la seva germana gran, la Champions League. Els juvenils FC Barcelona i SK Slavia de Praga comparteixen el grup F, juntament amb el Borussia Dortmund i l’Inter de Milà. Els catalans són quarts –cap punt– i els txecs tercers –3 punts–, quan s’han disputat dos partits. De la mateixa manera que faran els primers equips a l’Stadion Eden, els juvenils de l’Slavia de Praga i del Barça es veuran les cares el dimecres 23 d’octubre a Horni Pocernice.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut