Barça - París Saint-Germain: Victòria de prestigi a Europa (36-32)

Els blaugranes sumen la quarta victòria consecutiva a la Champions després de vèncer un dels candidats al títol

El Barça ha sumat la quarta victòria a la VELUX EHF Champions, després de vèncer el París Saint-Germain per 36-32. Després de caure en la primera jornada contra el MOL Pick Szeged, els blaugranes han demostrat que volen aixecar aquesta Champions, sumant quatre victòries consecutives en el grup A. Amb aquest grandíssim triomf, els de Xavi Pascual sumen vuit punts, els mateixos que el conjunt parisenc. Els màxims anotadors del partit han estat Aleix Gómez, amb vuit gols i Dika Mem, amb sis.

El Palau Blaugrana s’ha vestit de gala per a l’ocasió. Un duel entre Barça i París Saint-Germain sempre ho mereix. La igualtat entre dos dels equips favorits a aixecar la Champions s’ha vist plasmada a la pista en els primers compassos de partit. Fins al minut 20, cap dels dos equips ha aconseguit sobreposar-se a l’altre (10-10). És aquí quan el conjunt parisenc ha aconseguit un parcial de 0-3 favorable (10-12). La resposta dels blaugranes ha estat imminent fins a tancar la primera part amb un parcial de 9-3. La solidesa defensiva i l’encert de cara a porta dels de Xavi Pascual els ha permès situar-se en una diferència de quatre punts per sobre (18-14), fins a posar el 19-15 amb què s’ha arribat al descans.

Mantenen el nivell en la segona meitat

Si el final de la primera part del conjunt blaugrana ha estat excel·lent, l’inici del segon temps ha estat de matrícula. Els 4.115 aficionats que s’han desplaçat fins al Palau Blaugrana han embogit amb el parcial de 3-0 que han signat en el minut 37. Una grandíssima aturada de Gonzalo Pérez de Vargas, l’ha precedit un llançament potentíssim de Pálmarsson, que s’ha colat per l’escaire. Tot seguit, una altra aturada del porter blaugrana i gol de Víctor Tomàs per situar el 24-18 a l’electrònic. Aleix Gómez, que ha fet un autèntic partidàs en el vessant ofensiu amb vuit gols, ha situat el 30-22 al marcador, amb el qual s'arribat a la màxima diferència del partit: vuit gols per sobre. Amb tot, el PSG ha reduït distàncies en el marcador i el Barça ha acabat enduent-se els dos punts gràcies al 36-32 definitiu.

LA FITXA

Barça36
París Saint-Germain32

Barça: Pérez de Vargas (-), Víctor Tomàs (1), Ariño (5), Dika Mem (6), Cindric (2), Pálmarsson (4), Fabregas (2) –set inicial– Entrerríos (4), Sorhaindo (-), Andersson (1), Serdio (-), N’Guessan (2), Aleix Gómez (8), Petrus (1), Pascual (0).
París Saint-Germain: Vincent Gerard (-), Sadou Ntanzi (1), Gudjon Valur Sigudsson (4), Benoit Kounkoud (4), Nedim Remili (4), Luka Karabatic (8), Viran Morros (1) –set inicial– Adama Keita (-), Rodrigo Corrales (-), Luc Abalo (3), Edouard Kempf (-), Kamil Syprzak (5), Nikola Karabatic (1), Dylan Nahi (1).
Parcials: 3-3, 6-6, 8-8, 10-12, 14-12, 19-15 (descans), 21-18, 25-19, 28-22, 30-24, 36-32 (final).
Àrbitres: Slave Nikolov i Gjorgji Nachevski.
Assistència: 4.115 espectadors al Palau Blaugrana.