Llagostera-Barça B: Empat davant un robust Llagostera (1-1)

Els locals han dificultat el joc dels culers amb contundència, en un partit sense gairebé ocasions

Empat a un del filial culer en la seva visita al Municipal de Llagostera, en un partit travat en què els de Garcia Pimienta no han pogut repetir el bon joc mostrat la setmana anterior. Els locals –rival directe que arribava amb un punt menys a la classificació– han optat per un plantejament antagònic al del Barça B; el joc aeri i la contundència defensiva han estat suficients per limitar la proposta ofensiva d’un filial que avui lluïa la segona equipació. El Llagostera s’ha avançat amb un cop de cap de Sascha en la primera part, i el Barça B ha pogut empatar amb un penal transformat per Abel Ruiz després del descans, en un matx amb escasses ocasions.

Els primers minuts han estat marcats pel domini local i per les jugades de perill a pilota aturada dels llagosterencs. Quan feia un quart d’hora que es disputava el partit, el filial blaugrana ha tingut la primera ocasió clara, a càrrec de Monchu i Marqués, que els locals han aconseguit deixar en no-res. Dos minuts més tard, la defensa culer ha impedit amb eficàcia una perillosa doble ocasió de l’equip d’Oriol Alsina. A partir d’aquí, el joc ha estat molt travat i espès durant més de 20 minuts, fins que el Llagostera ha tret rèdit d’una centrada lateral. El local Sascha, des del punt de penal, ha rematat de cap a la base del pal llarg d’Iñaki Peña. El porter culer ha tocat la pilota després de rebotar en la fusta, però no ha pogut evitar el gol local (1-0, min 39), amb el qual s’ha arribat al descans.

Empat des dels 11 metres

El guió de la segona meitat no ha distat gaire de la primera: joc a batzegades i poques ocasions. Cortés ho ha provat en el minut 55 amb un xut llunyà, que ha sortit massa alt. Monchu s’hi ha tornat al cap d’uns minuts, amb un xut que buscava perillosament la porteria llagosterenca, però que ha rebotat en un defensa abans de perdre’s per la línia de fons. Instants després, Riqui Puig ha rebut una pilota al vèrtex de l’àrea, i Crespo ha comès penal quan el migcampista blaugrana ja s’havia internat. Abel Ruiz s’ha encarregat de transformar el penal (1-1, min 65), enganyant el porter local Marcos.

Un empat a un que s’ha mantingut fins al final, amb un joc encara més travat, ple de pilotes aèries i amb moltes aturades per faltes. El Llagostera ha vist com Pasquina ha estat expulsat després de fer una entrada molt dura per evitar un contraatac sobre Riqui Puig, que ha hagut d’abandonar el terreny de joc amb llitera. Els de Garcia Pimienta han sumat un punt en un camp complicat que els permet, de moment i a falta que es completi la resta de la jornada, mantenir-se en zona de play off. El Barça B rebrà el Sabadell a l’Estadi Johan Cruyff el proper diumenge 27 d’octubre, a les 18 hores.

Llagostera, 1

Barça B, 1

Llagostera: Marcos, Crespo, Viale, Diego, Bigas, Garcia, Magallán (Pol Gómez, min 75), Cortés (Pasquina, min 87), Gil, Nahuel (Maynau, min 69) i Sascha.

Barça B: Iñaki Peña, Guillem, Chumi, Cuenca, Akieme, Monchu, Sarsanedas (Reis, min 75), Riqui Puig (Mingueza, min 95), Álex Collado, Marqués (Hiroki, min 61) i Abel Ruiz.

Gols: 1-0, Sascha (min 39); 1-1 Abel Ruiz (min 65).

Àrbitre: Alvaro Varón Aceitón ha amonestat els visitants Sarsandesas, Riqui Puig i Chumi, i els locals Cortés, Gil, Crespo i Pol Gómez. Ha expulsat el local Pasquina amb targeta vermella directa.