Barça – Minsk: Una piconadora de color blaugrana (5-0)

Les de Lluís Cortés passen per sobre l’equip bielorús a L’Estadi Johan Cruyff i tenen peu i mig en la següent ronda de la Champions Femenina

L’Estadi Johan Cruyff ha viscut una gran tarda de dijous amb el retorn de la Champions femenina. I és que les noies de Lluís Cortés han derrotat amb contundència el Minsk en l’anada dels vuitens de final de la competició europea, amb un doblet d’Aitana i els gols de Marta Torrejón, Oshoala i Jenni Hermoso. Resultat que deixa molt ben encarrilada la classificació, a falta del partit de tornada que es jugarà a Bielorússia el proper 30 d’octubre. El 5-0 d’aquest dijous, però, col·loca les blaugrana amb peu i mig a la següent ronda.

I tot perquè el Barça ha estat una autèntica piconadora. Especialment en un primer temps en què s’ha sentenciat el partit. De fet, en mitja hora ja s’havien marcat els quatre gols amb què s’ha arribat al descans (4-0), tot i que podrien haver estat cinc si una gran estirada de Voskobovich no hagués rebutjat un penal picat per Mariona (min 35).

I és que el domini ha estat absolut, amb un control total del joc. Tant que Sandra Paños ha tocat l’esfèrica per primer cop a la mitja hora de joc, i en una jugada a pilota aturada sense gaire perill.

Així, el Barça ha atacat i ha continuat atacant, i ha tancat en la seva àrea un Minsk incapaç de frenar les de Lluís Cortés. Molt superiors des del primer minut, Oshoala ha inaugurat el marcador després de rebre una passada de Graham (1-0, min 6). La noruega, minuts més tard, ha picat un córner que Marta Torrejón, amb un cop de cap inapel·lable, ha transformat en el segon gol de la tarda (2-0, min 20).

Aitana, amb un doblet en els primers 45 minuts, s’ha sumat a la festa: ha fet el tercer amb una rematada de primeres després d’una arribada per la dreta d’Oshoala (min 22) i ha posat el quart amb un cop de cap lateral (min 26).

Després del pas pels vestidors, el ritme ofensiu blaugrana ha baixat una mica i l’equip bielorús s’ha acostat una mica més a l’àrea, tot i que sense gaire perill. Malgrat tot, el Barça ha continuat tenint ocasions. Una vaselina de Graham, una rematada brutal de Candela Andújar -precisament ha substituït la noruega al terreny de joc- o una ocasió d’Hermoso, que ha entrat en el segon temps, han estat les ocasions més destacades.

El 5-0 s’ha resistit, però finalment ha arribat quan Jenni Hermoso, de cap, ha aprofitat un refús després d’un travesser de Mariona per arrodonir el marcador. L’ampli triomf permet, ara, afrontar la tornada amb tranquil·litat. El proper 30 d’octubre, però, cal certificar la classificació.

LA FITXA

Barça, 5

FC Minsk, 0

Barça: Paños, María León (Laia Codina, min 46), Marta Torrejón, Mariona, Alexia, Patri, Aitana, Leila, Graham (Candela Andújar, min 58), Andrea Pereira i Oshoala (Jenni Hermoso, min 60).

Minsk: Voskobovich, Yushko, Ogbiagbevha, Kozyupa, Duben (Shuppo, min 61), Galay, Shmatko, Njolle, Cisse (Popova, min 80), Khimich i Linnik (Belaya, min 85).

Gols: 1-0, Oshoala (min 6). 2-0, Marta Torrejón (min 20). 3-0, Aitana (min 22). 4-0, Aitana (min 26). 5-0, Jenni Hermoso (min 85).

Àrbitra: Rebecca Welch. Groga a Patri, per part local.

Assistència: 1.698 espectadors a l’Estadi Johan Cruyff