Leo Messi:

Leo Messi: "Tenir tres fills em va fer canviar la perspectiva de la vida"

En una entrevista al diari Marca, l'astre argentí ensenya el seu costat més personal: els seus gustos, les manies, la relació amb els seus fills o els seus propers reptes

Tot i haver-ho aconseguit gairebé tot, Leo Messi segueix recollint premis. Aquest dimecres, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, li va tocar aixecar la seva sisena Bota d'Or, una nova fita per al més gran. Premi lliurat per representants del diari Marca, que aquest dijous surt als quioscs amb una entrevista amb l'astre blaugrana. Es pot veure el Messi més familiar, còmode parlant del seu dia a dia, però també analitzant els seus propers reptes o del futur més immediat. La repassem:

La família, per sobre de tot

"Un va creixent i aprenent. Sumes experiències en tots els aspectes de la vida, dins i fora de la gespa. Però com a ésser humà, tenir tres fills em va fer canviar les perspectives de la vida, la manera de pensar i també de créixer".

"Encara que hi ha pocs moments de relax a casa amb tres nens, intentem viure els moments i gaudir cada segon amb ells, ja sigui veient la tele, jugant o fent el que sigui. Som de quedar-nos molt a casa i gaudir d'aquests moments".

"La meva dona, l'Antonela, té moltíssimes coses bones. Admiro com és en el dia a dia, la seva personalitat, que està sempre de bon humor i afronta els problemes d'una manera admirable. És una persona molt intel·ligent que es desenvolupa molt bé en tots els aspectes de la vida".

Messi es fotografia amb la Bota d'Or al costat de la seva família i del president del Barça

Els propers reptes i el futur

"Somio en seguir guanyant títols a nivell col·lectiu. Tornar a aconseguir una altra Champions. Aquest és el repte que tenim, sumar una Champions més a la vitrina".

"Sempre dic que els premis individuals no són el meu objectiu. No ho són el The Best, la Pilota d'Or o la Bota d'Or, i menys el del millor gol de l'any. Si es dóna, bé; i si no, no passa res".

"Ara ja generalment jugo més enrere per rebre i estar en contacte amb la pilota i amb els migcampistes. No sé què passarà en el futur amb la meva posició".

"Un mateix veu fins quan pot seguir. Ho aniré descobrint amb el pas del temps. Jo mateix seré el primer a dir "fins aquí he arribat, no puc més". O si em sento bé per seguir. Amb els anys ho aniré descobrint"

"Penses que tens 25 anys i que pots seguir fent les mateixes coses d'abans. Però el cos mana i hi ha circumstàncies en què has de tenir més cura. Assimilar-ho requereix un procés, així com el preparar-se de manera diferent tant per als entrenaments com per als partits".

"Cadascú busca els seus objectius, però jo mai vaig tenir la necessitat de sortir del millor club del món, que és el Barcelona, ​​on gaudeixo dels entrenaments, els partits i la ciutat. És molt complet i sempre vaig tenir molt clar l'objectiu en aquest club com per marxar a buscar-lo a un altre lloc".

Messi i el Camp Nou, la parella perfecta

El Messi més personal

Plat preferit? "Sempre he dit que l'asado, la milanesa o la pasta. El tipus de menjar que m'agrada és una cosa molt senzilla. (...) També una mica la xocolata, el dolç de llet o els gelats. Tot el que sigui dolç em pot. Tracto de menjar-ne poc, però m'agrada".

Quins programes es miren a casa de Messi? "No som de mirar molta televisió, som més de sèries. Però quan estem amb els nens mirem dibuixos o les pel·lícules que els hi agraden, perquè són ells els que tenen el comandament".

El mate com li agrada? "El mate calent i amarg. Abans el prenia dolç, però després em vaig acostumar a l'amarg que és el que prenc".

Cafè no en beu? "En prenia molt, però fa un temps que ho vaig deixar".

Alguna mania? "En tinc moltes. Abans d'anar-me'n a dormir m'agrada deixar preparada la taula per al matí següent. I que en l'esmorzar cadascú estigui sempre al seu lloc, en el mateix lloc. I quan arribo a casa em trec les sabates de seguida i, si tinc confiança, també ho faig a casa dels altres".

És un addicte al mòbil? "Més o menys, m'agrada. A casa intentem deixar-ho i fer coses junts, però".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut