223 victòries en 300 partits de Champions

223 victòries en 300 partits de Champions

El Barça és el primer equip d’Europa que arriba al triple centenari de partits en la màxima competició continental des que es disputa sota la bandera de la EHF

El Barça d’handbol es va convertir aquest dissabte en el primer equip d’Europa en assolir la xifra de 300 partits disputats a la Champions League, des que en la temporada 1995/96 la competició va començar a disputar-se sota la bandera de la EHF. Des que es disputa la competició sota qualsevol nom, el total de partits ascendeix a 372. Els culers, protagonistes de la història de la Copa d’Europa al llarg dels anys, van celebrar el triple centenari de partits amb una victòria al Palau Blaugrana contra l’Elverum Handball noruec (33-24).

En aquests 300 partits el Barça ha aconseguit un total de 223 victòries, 20 empats i 57 derrotes. És a dir, ha guanyat el 74% dels duels disputats en aquesta 24 anys. En aquesta època gloriosa el conjunt blaugrana ha aixecat el títol en vuit ocasions, a les quals cal sumar el primer títol de Copa d’Europa aconseguit la temporada 1990/91. Les cinc Champions consecutives entre el 1996 i el 2000 i les que es van aixecar el 2005, el 2011 i el 2015 completen el millor palmarès del continent en la màxima competició.

Dins d’aquesta història global, el jugador que acumula millors registres és l’actual capità, Víctor Tomàs. El ‘8’ blaugrana ha disputat 206 partits d’aquests 300, i ha aconseguit 689 gols. El millors jugador de l’època EHF que, a més, suma tres títols. Si això no fos suficient, Víctor Tomàs ha tingut el privilegi d’aixecar-ne dos d’ells al Lanxess Arena de Colònia com a capità del Barça. “Aquests números parlen per si sols; és la conseqüència del treball ben fet durant molts anys”, explicava Tomàs en declaracions a ehfcl.com. El ‘8’ blaugrana, a més, destacava que “el Barça és el rival a batre a Europa”, i que “per a un culer, no es pot descriure l’honor d’aixecar una Champions”.

Desenes de jugadors i tècnics han contribuït a escriure pàgines daurades en la història del Barça a Europa. Una història que se seguirà escrivint durant molts i molts anys, ja que el Barça continua sent una referència absoluta en la Champions League i candidat, temporada rere temporada, a aspirar al títol fins al final.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut