El Barça, protagonista en la segona jornada del XI ASPC on Forum on Elite Sports

El Barça, protagonista en la segona jornada del XI ASPC on Forum on Elite Sports

La directiva Maria Teixidor, les jugadores de l’equip femení de futbol, Vicky Losada i Lieke Martens, i l’entrenador de l’handbol Xavi Pascual participen en les sessions

Aquest divendres ha tingut lloc la segona jornada de L’XI ASPC International Forum on Elite Sports, unes sessions acadèmiques que, des d’aquest dijous, reuneixen 400 professionals del món de les ciències de l’activitat física i l’esport a l’Auditori 1899.

 El FC Barcelona ha tingut un paper rellevant en la jornada d’aquest divendres, ja que diversos representants de l’Entitat han participat en les xerrades i les taules rodones que s’han ofert. D’una banda, Maria Teixidor, secretària de la Junta Directiva del FC Barcelona i directiva del futbol femení, ha estat la moderadora de la sessió Women in sports. Coaching challenges sobre els reptes que suposa l’entrenament físic en dones esportistes, en la qual han participat Ritan Metha, metge de la selecció anglesa de futbol femení; Kirsty Elliott-Sale, professora de la Nottingham Trent University; i Lidia Romero, fundadora d’OWA (Only about Women Academy).

Vicky Losada i Lieke Martens al XI ASPC Forum

De l’altra, les jugadores de l’equip de futbol femení Vicky Losada i Lieke Martens han participat en un panell sobre la professionalització de l’esport, la seva internacionalització i la compatibilització de l’esport d’elit i la formació acadèmica en el qual també han estat presents, el pilot de Skeleton, Ander Mirambell; Mayuko Fujiki, entrenadora de l’equip espanyol de natació sincronitzada; i Jordi Morales, esportista paralímpic de tennis taula.

La psicòloga del FC Barcelona, Andrea Pérez,  també ha participat en la sessió Services to atletes and coaches.  I, finalment, l’entrenador de l’equip d’handbol del Club, Xavi Pascual, amb la col·laboració de Roger Font, membre del seu staff tècnic, ha ofert una conferència sobre lideratge en esports d’alt rendiment, en què ha condensat la seva àmplia experiència com a entrenador al FC Barcelona.

El Barça Innovation Hub i el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat han estat els organitzadors d’aquest esdeveniment, que ha acollit experts en la matèria procedents de 60 centres d’alt rendiment d’arreu del món que han vingut des de més de 30 països diferents. El fòrum s’engloba dins les activitats que organitza periòdicament l’ASPC, l’Associació de Centres de Rendiment Esportiu de la qual també forma part el FC Barcelona.

Aquesta trobada de professionals del món de l’activitat física forma part de l’Sports Science Week, que es va iniciar dilluns i que està impulsada pel Barça Innovation Hub. Una setmana acadèmica que té com a objectiu fomentar l’enriquiment mutu entre el binomi ciència i esport i afavorir l’intercanvi de coneixement entre els professionals de la medicina i l’activitat física.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut