El gol blaugrana, el més versàtil d’Europa

El gol blaugrana, el més versàtil d’Europa

El Barça suma 20 gols en Lliga repartits entre 12 jugadors diferents, xifra que supera la de qualsevol altre club de les grans lligues continentals

El Barça s’ha plantat a l’aturada de seleccions en plena forma i liderant diversos rànquings de registres ofensius. En la victòria per 4-0 davant el Sevilla, Ousmane Dembélé i Leo Messi es van estrenar aquesta temporada, fent créixer la llista de golejadors culers de la temporada 2019/20 fins a 12. Les xifres ofensives blaugrana coincidint amb els compromisos internacionals posen de manifest la versatilitat de la plantilla.

Després de vuit jornades de Lliga, els d’Ernesto Valverde són l’equip amb més golejadors diferents de la competició: les 20 dianes del Barça s’han repartit entre 12 jugadors diferents. A més a més, aquests 20 gols suposen el millor registre a la competició domèstica i el segon millor entre les cinc grans lligues europees, només superat pel Manchester City, que ha perforat la porteria rival fins a 27 vegades.

A la Lliga, el Barça és l’equip amb més varietat de golejadors. En suma dos més que Granada i Reial Madrid, que han aconseguit dianes a través de 10 futbolistes diferents. En el còmput continental, els blaugranes tampoc tenen rival. A banda de la desena de blanc-i-vermells i blancs, el Manchester City, el Liverpool, el París Saint-Germain, l’Angers i el Niça acumulen 9 futbolistes que han vist porteria, tres jugadors per darrere del Barça.

Suárez, Pitxitxi culer

Luis Suárez va sumar contra el Sevilla i encapçala en solitari la llista de golejadors culers. L’uruguaià és el Pitxitxi d’aquesta temporada, amb 4 gols. Una de les incorporacions d’aquest estiu, Griezmann, ocupa el segon esglaó del podi; el francès ha vist porteria en tres ocasions. Per darrere, Ansu Fati, Arthur i Arturo Vidal han signat 2 gols cadascú. I contra el club andalús, Messi i Dembélé es van sumar a De Jong, Piqué, Carles Pérez, Jordi Alba i Junior Firpo, que amb un gol per cap completen el rànquing de 12 golejadors diferents.

Les millors xifres abans de l’aturada

Els 12 futbolistes que han vist porteria amb la samarreta blaugrana a aquestes alçades de la competició superen de llarg les temporades anteriors. Els números que més s’apropen als d’enguany són els de la temporada 2016/17 i la passada, la 2018/19; en ambdós casos, però, només 8 jugadors conformaven la llista de golejadors. La campanya 2017/18 eren set els golejadors diferents, la 2014/15 sis, i la 2015/16 cinc.

Més de 300 gols sota les ordres de Valverde

Els aficionats culers han celebrat ja 301 gols des que el Txingurri seu a la banqueta del Camp Nou. Amb la golejada per 4-0 davant el Sevilla, es van assolir i superar els 300 gols sota les ordres d’Ernesto Valverde; Dembélé va segellar la xifra rodona, i Messi la va enfilar fins als 301, que s’han marcat en 129 partits, amb una mitjana de 2,33 dianes per matx.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut