Yulimar Rojas, campiona del món per quarta vegada

Yulimar Rojas, campiona del món per quarta vegada

La blaugrana, especialista en triple salt, ha aconseguit el seu quart or mundial i és l'esportista del Barça en actiu amb més campionats del món juntament amb Sergi Fernández i Sergi Panadero

Yulimar Rojas ha tornat a proclamar-se campiona del món. Comença a ser quelcom habitual que la triple saltadora del Barça es pengi un metall d’or cada dos anys. 

A Doha, la blaugrana ha aconseguit el seu quart or mundial -el segon a l’aire lliure- amb un estratosfèric salt de 15,37 m.

El concurs ha començat amb un cop de puny de la veneçolana sobre la taula. Després d’un primer salt de 14,87 metres que ja la situava com a líder de la final, Rojas ha volat sobre l’estadi Khalifa de Doha per aconseguir un registre estratosfèric de 15,37 m. 

La blaugrana li ha tret tota l’emoció a la final, ja que cap de les seves rivals -ni tan sols Caterine Ibarguen- han pogut acostar-se al millor salt de Rojas.

El rècord es resisteix

Amb l’or a la butxaca, ha afrontat la resta del concurs amb l’objectiu de superar els 15,50 m d’Inessa Kravets, aconseguits a Göteborg el 1995.

El segon salt de Doha i la marca aconseguida fa unes setmanes a Andújar (15.41m) eren un bon preludi perquè pogués arribar una nova millor marca mundial.

Després d’un nul en el tercer i de dos salts “curts” de 15,18 m i de 14,77 m en el quart i cinquè, respectivament, Rojas se l’ha jugada en el sisè i definitiu salt. La deixebla d’Iván Pedroso, però, ha acabat cometent un nul.

L’esportista del Barça amb més campionats del món

D’aquesta manera, Yulimar Rojas ha tornat a l’Olimp de l’atletisme mundial, però també ha entrat en la llista dels esportistes del Club en actiu amb més títols del món.

Fins ara, Rojas estava situada en tercera posició amb tres títols mundials (Portland l’any 2016, Londres l’any 2017 i Birmingham l’any 2018), però ara iguala el registre de Sergi Fernández i Sergi Panadero, que també sumen quatre títols de campions del món.

Així doncs, no hi ha cap altra esportista que estigui actualment al Barça amb més ors mundials que Rojas, Panadero o Fernández.

A cinc de Pedroso

D’altra banda, la blaugrana també s’acosta, una mica més, a un dels seus grans objectius: superar el seu entrenador, Iván Pedroso. El cubà, que té nou títols, se situa cinc mundials per davant de la blaugrana.

Després de guanyar l'or, Rojas ha assegurat: "Estic molt feliç per l'or, crec que encara soc jove i que puc aconseguir tots els reptes que em plantegi. En els Jocs Olímpics buscarem l'or i el rècord del món, i després tornarem a pensar a superar al meu entrenador, per sort ja tinc quatre mundials".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut