Marta Galimany brilla a l’infern de Doha

Marta Galimany brilla a l’infern de Doha

La blaugrana va finalitzar setzena la prova de marató, en una nit marcada per la calor forta i la humitat alta.

Un passeig per l’infern. Així podríem descriure la marató del mundial d’atletisme d’enguany. La prova, disputada divendres a la nit (23.59 h a Doha), no va fallar en les previsions i hi va haver temperatures superiors als trenta graus, amb una humitat per sobre del 80%.

Amb aquestes condicions, l’atleta del Barça Marta Galimany va signar una actuació brillant per acabar la prova en una meritòria setzena posició, després que 30 de les 70 participants diguessin prou abans de completar els 42.195 metres.

La marató més lenta en un mundial

Cal destacar que la guanyadora de la prova va ser Ruth Chepngetich, amb un temps de 2:32:43’. Una marca molt inferior als seus millors registres. De fet, aquesta va ser la marató més lenta de la història en un mundial d’atletisme.

Galimany va acabar amb un temps de 2:47:45’,  en una prova que se li va complicar a partir del quilòmetre 20, ja que es va quedar sola. La blaugrana va tenir un gran inici en què va superar 20 rivals en els primers 20 quilòmetres: era quaranta-quatrena en el quilòmetre cinc, i va passar a ser divuitena passat el quilòmetre 20.

La setena millor espanyola de la història

La setzena posició de Galimany li val per ser la setena millor marca d’una espanyola en un mundial a la prova de la marató. Cal recordar que, fins ara, Galimany no era especialista en aquesta distància.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut