Del 1998 al 2019: estrena sense perdre a la Champions

Del 1998 al 2019: estrena sense perdre a la Champions

A Dortmund, els culers van allargar la seva ratxa d’imbatibilitat en l’inici d’una nova edició de la màxima competició continental

La ratxa segueix. El FC Barcelona acumula 21 debuts imbatuts a la Champions League. Més que cap altre equip europeu. Una marca que va començar a comptabilitzar-se l’any 1998 amb el Barça de Van Gaal. Així doncs, fins a l’actualitat aquest rècord continua vigent. Jugadors i entrenadors diferents, però la bona tònica en l’estrena a la competició de les estrelles no canvia. A Dortmund (0-0), el Barça de Valverde va fer valer la seva condició de conjunt europeu amb el balanç més destacat en l’apertura d’una nova edició de la Champions League.

Del Teatre dels Somnis al ‘Mur groc’ de Dortmund. Dos imponents escenaris que són, fins el dia d’avui, l’origen i el final d’aquesta estratosfèrica ratxa. Tot començava a la Champions 1998/99. El Barça de Louis Van Gaal iniciava el seu camí a la competició de les estrelles davant el Manchester United, futur campió al Camp Nou. Aquell 16 de setembre de 1998, el 3-3 suposava el germen d’uns inicis exitosos. Andersson, Giovanni i Luis Enrique van ser els autors dels gols culers.

Del debut de Xavi al d’Ansu Fati

Ara bé, cal destacar que el principi i el fi d’aquesta marca guarden un cert paral·lelisme. Si bé, a la ciutat industrial del Ruhr s’obria l’etapa d’Ansu Fati, el nen trenca rècords, a la localitat industrial de Manchester es presentava per primera vegada a la Champions Xavi Hernández, un dels futbolistes més exitosos de la història blaugrana.

Des de llavors, s’han succeït un cúmul de camps i de futbolistes o de jugadors que han signat la seva primera participació en el torneig de l’orelluda. El Camp Nou, en tretze ocasions, Old Trafford, Råsundastadion, el Şükrü Saracoğlu, el Celtic Park, el Weserstadion, el Giuseppe Meazza, l’Estadi Olímpic de Roma, darrera estrena com a visitants (1-1), i el Signal Iduna Park. I de Xavi a Ansu Fati trobem les estrenes de Ronaldinho, Larsson o Arthur.

Així doncs, s’eleven a 21 els anys imbatuts en el primer partit d’aquest torneig europeu. Un rànquing històric que lidera el FC Barcelona amb marge respecte als altres clubs. En l’actualitat, solament Bayern, amb 15, i Reial Madrid, amb 12, poden atrapar els barcelonistes al capdavant de la classificació. Una taula completada per la Juventus, de 1995 a 2016, i Manchester United, de 1997 a 2013.

15 partits seguits sense perdre a la fase de grups

Però les ratxes actuals del FC Barcelona a la Champions Leauge no s’acaben aquí. Perquè els culers encadenen 15 matxs de la fase de grups sense conèixer la derrota. L’1 de novembre de 2016 en el Manchester City 3-1 Barça va ser l’última vegada que els barcelonistes van deixar de sumar punts en aquesta primera ronda.

En definitiva, el Barça continua escrivint rècords d’imbatibilitat en la Champions League. De moment, ha deixat en 21 anys la ratxa de partits sense perdre en l’estrena de la competició de les estrelles. Una marca, de moment, insuperable.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut