El Barça sua per guanyar al GEiEG

Les blaugranes van haver d'exprimir-se al màxim per imposar-se en la primera jornada de la Lliga Catalana

El Barça no ho va tenir gens fàcil per sumar la primera victòria oficial de la temporada. El rival, el GEiEG Uni Girona, va pressionar al màxim a un Barça erràtic i amb poc encert en els dos primers períodes i que va veure com el filial del campió de la Lliga Dia l'obligava a mostrar el seu millor joc per emportar-se el partit.

Per sort, les blaugranes es van mantenir sempre dins el marcador, i fins i tot van arribar a situar-se per davant amb el 6-7 o el 10-12 en el primer quart. Les de Girona però, van aprofitar la fragilitat defensiva del Barça així com els múltiples errors en un atac dubitatiu i tou en les passades.

Millora després del descans

El pas pels vestidors va anar de luxe per al conjunt d'Isaac Fernández. Les blaugranes van tornar al parquet amb molta més intensitat defensiva i amb les idees molt més clares en la part ofensiva.

La jove Júlia Rueda va aportar electricitat a la defensa del Barça, el que li va permetre a les visitants córrer en transició i començar a trencar el partit. A més, Beatrice Carta, la base blaugrana, va començar a treure rèdit dels atacs en estàtic per augmentar l'efectivitat blaugrana.

L'enfrontament es va trencar a l'inici de l'últim període. Del 47-48 es va passar al 47-54 favorable al Barça. Un cop més però, el GEiEG es va resistir fins al final i va poder situar-se a tres punts a falta de tres minuts per al final del partit. Va ser llavors quan el Barça va treure el seu esperit guanyador per tornar a obrir una diferència de nou punts (59-68, màxima avantatge en tot el partit) i tancar un partit que va acabar amb el marcador definitiu de 63-70.