Ansu Fati: el nen trenca rècords

Amb només 16 anys i 318 dies ha marcat un gol i ha repartit una assistència en el seu primer partit com a titular

Ansu Fati és el nen trenca rècords. Amb només 16 anys i 318 dies el futbolista nascut a Guinea Bissau ha superat ja diversos registres que semblaven del tot imbatibles. Després de convertir-se ara fa dues setmanes en el golejador històric més jove del Barça a la història de la Lliga, el Camp Nou ha viscut aquest dissabte a la nit un nou capítol, coincidint amb la victòria del Barça contra el València per 5-2.

Osasuna - FC Barcelona

El primer dels rècords superats s’ha produït més d’una hora abans que arrenqués el partit. Quan s’han anunciat els onzes, hi figurava el número 31. Ansu Fati es convertia així en el futbolista més jove de la història del Barça a ser titular en un partit al Camp Nou. Superava el registre de Marc Muniesa, que l’any 2009 va jugar al Camp Nou –entrant des de la banqueta– a pocs dies de complir els 17 anys.

Històricament, incloent-hi també els compromisos a domicili, només Vicenç Martínez el supera: va ser titular amb 16 anys i 280 dies en un Clàssic contra el Reial Madrid jugat a Chamartín el 19 d’octubre del 1941. D’això han passat 78 anys...

El millor, però, ha arribat amb el xiulet inicial. Abans del minut 2 Ansu Fati celebrava ja el seu primer gol al Camp Nou. Cinc minuts després, seva era l’assistència del 2-0, obra de Frenkie de Jong, que s’estrenava com a golejador culer. D’aquesta manera, en set minuts sensacionals, es convertia en el jugador més jove a marcar i assistir en un mateix partit a la història de la Lliga. Un nou rècord dels grossos.

Amb el seu gol contra el València, Ansu Fati trencaria també una última marca. I no pas una de qualsevol. S’ha convertit en el golejador més jove de la història del Camp Nou, ja sigui del Barça o d’un equip visitant.

Recordin el seu nom perquè és present i futur: es diu Ansu Fati i és el nen trenca rècords.