Marta Plana explica el BIHUB a exestudiants de Stanford

Marta Plana explica el BIHUB a exestudiants de Stanford

El Barça Innovation Hub ha creat un ecosistema per fomentar el coneixement i la innovació, per beneficiar el Club i la societat en general

La directiva del FC Barcelona, Marta Plana, ha fet una conferència al CaixaForum davant d’un centenar d’exalumnes de la Universitat de Stanford per explicar-los el Barça Innovation Hub. Aquests exestudiants de la prestigiosa universitat nord-americana són ara directius d’empreses d’arreu del món que han passat uns dies a Barcelona i Plana els ha explicat el projecte d’èxit del BIHUB.

El Barça Innovation Hub ha creat un ecosistema per fomentar el coneixement i la innovació, per beneficiar el Club i la societat en general. L'objectiu d'aquest model de col·laboració és que el Club pugui atreure empreses, institucions de recerca i empresaris per desenvolupar tecnologies noves i innovadores i, d'aquesta manera, ajudar a convertir el FC Barcelona en un focus per impulsar el talent, l'esport, la tecnologia i la innovació.

La necessitat de crear un ecosistema per fomentar el coneixement i la innovació ha impulsat el Barça a desenvolupar el BIHUB per beneficiar el Club i la societat en general. L'objectiu d'aquest model de col·laboració és que el Club pugui atreure empreses, institucions de recerca i empresaris per desenvolupar tecnologies noves i innovadores i, d'aquesta manera, ajudar a convertir el FC Barcelona en un focus per impulsar el talent, l'esport, la tecnologia i la innovació.

Com un dels laboratoris esportius més grans del món, el FC Barcelona es troba en una posició única per convertir-se en el centre de referència mundial en els esports i la innovació. Amb més de 2.000 atletes, en cinc esports professionals i en nou esports més amateurs, el Barça Innovation Hub té accés a més de 120 equips. A més, el Club compta amb més de 300 milions d'aficionats arreu del món i 4,5 milions de visitants per any al Camp Nou. Per tant, el Club s'ha convertit en un banc de proves interessant, divers i integral per a projectes que inclouen programes de recerca i desenvolupament, d'innovació corporativa i de formació professional.

Durant la conferència amb els assistents al CaixaForum ha presentat dos dels projectes actuals del Barça Innovation Hub. Primer, una col·laboració amb WIMU, una empresa nova que s'especialitza en la tecnologia Ultra Wide Band (banda ultra ampla) que s'utilitza per optimitzar el rendiment dels atletes i prevenir que es lesionin. Posteriorment, Plana ha parlat de la col·laboració entre la Fundació Barça, la Fundació Éric Abidal i Awabot per oferir als nens hospitalitzats l'oportunitat de gaudir d'una experiència inoblidable a través de l'ús d'un robot. El BIHub també lidera projectes amb instal·lacions intel·ligents, l’engagement d'aficionats, la metodologia d'esports en equip, l'analítica esportiva i la salut i el benestar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut