Els socis i seguidors del Barça expressen molta il·lusió i confiança per a la nova temporada 2019/20

Els socis i seguidors del Barça expressen molta il·lusió i confiança per a la nova temporada 2019/20

La satisfacció general dels socis amb la marxa general del Club continua sent molt elevada, amb una nota global de 7,3 sobre 10. Un 78,4% dels socis continuen mostrant-se il·lusionats amb el projecte de l’Espai Barça, amb una mitjana de 3 sobre 4

El FC Barcelona ha donat a conèixer aquest dijous els resultats de l’últim Observatori Blaugrana, l’enquesta d’opinió que el Club realitza cada semestre, i que avalua la situació global de l’Entitat mitjançant la valoració que fan un grup de 1.000 socis. Aquesta vegada el grau de satisfacció dels socis en relació amb el Club s’ha situat en un 7,3 sobre 10.

L’estudi l’ha dut a terme Time Consultants, mitjançant una enquesta realitzada a un miler de socis, homes i dones, majors de 18 anys i residents a l’estat espanyol, entre els dies 30 de juliol i 5 d’agost del 2019. També s’ha fet a un miler de seguidors, homes i dones, majors de 18 anys i residents a Catalunya, en dues tongades entre els dies 30 de juliol i 23 d’agost.

El grau de satisfacció tant dels socis com dels seguidors en relació amb la marxa esportiva del Club s’ha situat en el 7,4 sobre 10. El motiu de satisfacció més destacat que expressen en aquest àmbit és la consecució d’un nou campionat de Lliga, el vuitè des de la temporada 2008/09, i els èxits aconseguits per tots els equips professionals del Club.

D’altra banda, tant els socis com els seguidors continuen fent una bona valoració d’aspectes concrets, com ara el valor de la marca, la gestió interna, i la resolució dels conflictes interns i externs.

Gran valoració del Futbol Femení

En aquest darrer Observatori el futbol femení assoleix una valoració altíssima de 3,6 sobre 4, amb un increment de 3 dècimes respecte al juliol d’ara fa un any.

La promoció del futbol femení per part del Club rep un suport pràcticament unànime, tant dels socis (95,6%), com dels seguidors (93,5%), mentre que el seguiment de l’equip femení per part dels socis pot considerar-se molt notable: el 41,2% ho fan molt o de manera habitual, i fins a un 62,5% dels socis i un 54,7% dels seguidors van seguir la transmissió televisiva de la final de la Champions disputada a Budapest.

Confiança, il·lusió, i grans expectatives

En aquest Observatori, tant els socis com els seguidors del FC Barcelona expressen de manera molt majoritària la seva il·lusió i la seva confiança en aquesta nova temporada. Pel que fa a la il·lusió, se situa en un 7,9 sobre 10 en tots dos casos, mentre que la confiança se situa en el 7,6 en el cas dels socis, i s’enfila fins al 7,8 en el cas dels seguidors. Els socis valoren en un 7,3 sobre 10 la temporada 2018/19, mentre que els seguidors li donen una nota de 7,6. Les expectatives de cara a aquesta nova temporada també són molt altes. Així, el 67,7% dels socis creu que serà millor, mentre que en el cas dels seguidors aquest percentatge se situa en el 65%.

Espai Barça: la il·lusió es manté viva

Una de les dades que es manté constant des que es va elaborar el primer Observatori Blaugrana és el del grau d’il·lusió de la massa social del Club en relació amb el projecte de l’Espai Barça. En aquesta onada de l’Observatori es repeteix aquest alt grau d’il·lusió per part d’un 78,4% dels socis enquestats, que queda fixat en una puntuació mitjana de 3 sobre 4. Pel que fa a l’Estadi Johan Cruyff, el 68,9% dels socis i el 61,5% dels seguidors estan molt o bastant interessats en aquesta instal·lació.

El Barça, el millor Club de futbol del món

Els socis i seguidors enquestats consideren que el Barça és el millor club del món, per davant i amb força diferència sobre el Manchester City, el Reial Madrid, el Manchester United i el Liverpool, i el reconeixen com a líder indiscutible pel que fa a la participació en més disciplines esportives, títols guanyats en els darrers 10 anys, millors jugadors, independència dels poders econòmics, millor temporada 2018/19, i potència econòmica.

Finalment l’enquesta reflecteix un creixement sostingut pel que fa al coneixement de la Fundació del FC Barcelona. A hores d’ara un 95,9% dels socis i un 92,5% dels seguidors coneixen la Fundació. D’altra banda, l’Observatori també reflecteix una valoració molt alta de les activitats i programes que desenvolupa, amb una nota mitjana de 3,6 sobre 4, tant pel que fa als socis com als seguidors.         

Consulta el document complet

Els resultats de l’Observatori Blaugrana són públics des del maig del 2015, quan es van lliurar aquests resultats als aspirants a candidats a les eleccions a la presidència d’aquell any. La Junta Directiva, complint amb el compromís expressat per Josep Maria Bartomeu en el balanç del seu primer mandat, continua fent públics els resultats d’aquesta enquesta per posar-lo a l’abast de tots els socis, que poden consultar el document al lloc web del Club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut