Yulimar Rojas aconsegueix la segona millor marca de la història

Yulimar Rojas aconsegueix la segona millor marca de la història

La blaugrana es va quedar a nou centímetres del rècord del món a poques setmanes del mundial de Doha

Yulimar Rojas té la història a les seves cames. Les últimes competicions de la blaugrana, en les quals ens ha acostumat a veure-la per sobre dels 15 metres, han alertat als més experts perquè podríem dir que el capità ja ha cridat “rècord del món a la vista”. 

Ahir, al míting d’Andújar, va fer un pas més en aquest camí -el de ser la millor saltadora de triple salt de la història: 15,41 metres per quedar-se a nou centímetres d’Inessa Kravets. 

El segon salt més llarg de la història

Nou centímetres encara impliquen hores d’entrenament i de treball, però és evident que suposen un salt estratosfèric i que deixen a la jove saltadora de només 24 anys, a les portes del rècord del món.

Els 15,50m de la ucraïnesa impliquen, fins al moment, el rècord del món. Una marca que es va aconseguir l’agost del 1995 a Göteborg, al campionat del món a l’aire lliure. Rojas, que encara no havia nascut quan Kravets va aconseguir aquest registre, s’ha situat, des d’ahir, segona en la història del triple salt femení.

A les portes del mundial

Ara, 24 anys després, l’atleta veneçolana del Barça afronta el mundial de la millor forma possible. La tres vegades campiona del món i plata olímpica, es va posicionar ahir -sinó ho havia fet fa setmanes- com la gran favorita per revalidar la medalla d’or.

El campionat del món, enguany es disputarà a la ciutat Doha a partir del 27 de setembre. A la cita, Rojas arriba com la líder mundial de l’any amb més de 40 centímetres d’avantatge davant la jamaicana Rickkets (millor marca de 14,93m).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut