Cinc coses que cal saber de la Champions 2019/20

Cinc coses que cal saber de la Champions 2019/20

Una nova fase de grups està a punt de definir-se i repassem algunes curiositats i estadístiques en clau blaugrana abans del sorteig

Falten poques hores per al sorteig de la fase de grups de la Champions 2019/20. Se celebrarà a Mònaco aquest dijous 29 d'agost a partir de les 18h. I ja estan confirmats els 32 integrants d’aquesta competició de les estrelles. Per fer més amena l’espera, repassem algunes de les estadístiques que lidera el FC Barcelona, així com alguns dels possibles rivals dels barcelonistes a la fase de grups.

1. Possibles nous rivals per al Barça

Dels equips que es poden enfrontar contra el Barça en aquesta fase de grups, Nàpols, Salzburg, Leipzig, Lilla, AtalantaGenk i Slavia de Praga mai han jugat en partit oficial contra els culers.

2. 24a participació del Barça en la fase de grups

D’ençà que existeix la fase de grups d’aquesta competició continental, curs 1992/93, el Barça és l’equip, juntament amb el Reial Madrid, que acumula més participacions. En aquesta Champions League 2019/20 el Barça signarà la seva 24a presència en aquesta ronda. Solament, se n’ha perdut quatre.

3. La fase de grups, de domini blaugrana

El FC Barcelona és l’elenc que més vegades ha acabat en primera posició la fase de grups: un total de 20. De fet, des de la temporada 2007/08 encadena de manera ininterrompuda aquesta plaça d’or del seu grup. En aquesta estadística, l’immediat perseguidor dels barcelonistes és el Reial Madrid, que hi ha acabat 16 vegades.

4. El Barça, rival a batre al Camp Nou

El FC Barcelona acumula 32 partits sense perdre a l’Estadi. La ratxa més perllongada de la Champions League. Un rècord de victòries que es va iniciar el 18 de setembre del 2013 contra l’Ajax (4-0).

 

5. L’Estadi Olímpic Atatürk, seu de la final

Istanbul serà la ciutat que acollirà el partit definitiu que donarà l’orelluda. Seria el desplaçament més llarg de la història blaugrana per disputar una final d’aquest torneig continental; més de 2.000 km separen Barcelona d’Istanbul. Ara bé, fins ara la Supercopa d’Europa 2015 entre Barça i Sevilla (5-4) jugada a Tbilissi és la vegada que el Barça ha recorregut més distància per disputar un matx per al desenllaç d’un títol europeu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut