Inaugurada l'estàtua d'homenatge a Johan Cruyff a l'exterior del Camp Nou

Inaugurada l'estàtua d'homenatge a Johan Cruyff a l'exterior del Camp Nou

L’obra és una creació de l’escultora holandesa Corry Ammerlaan van Niekerk que representa Johan Cruyff en la seva etapa com a capità del primer equip, durant els anys 70

Aquest dilluns s'ha celebrat a l’esplanada de tribuna del Camp Nou l’acte d’inauguració de l’estàtua de Johan Cruyff que el FC Barcelona ha encarregat per retre un homenatge permanent a l’holandès a les instal·lacions de l’Estadi.

Han representat el FC Barcelona en aquest acte el president Josep Maria Bartomeu; el vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner; el vicepresident tercer del FC Barcelona i responsable de l’Espai Barça, Jordi Moix; el vicepresident quart i tresorer, Enrique Tombas, a més d’altres directius del Club.

Per part de la família de l’exentrenador han participin Danny Cruyff, esposa de Cruyff, així com els seus fills Susila i Jordi Cruyff. També han assistit a l'acte el president de la Generalitat, Quim Torra i el cònsol honorari dels Països Baixos a Barcelona, Dirk Kremer. Pel que fa a l’àmbit esportiu la inauguració ha comptat amb la presència d’un bon nombre d’exjugadors del Club com Carles Puyol, Sergi Barjuan i el “Chapi” Ferrer, entre molts d’altres.

Danny Cruyff, esposa de Cruyff, i els seus fills Susila i Jordi Cruyff

L’estàtua està ubicada davant de l’accés a la tribuna del Camp Nou, molt a prop de l’escultura de Ladislau Kubala. La figura representa una imatge molt icònica i reconeixedora de Cruyff, en un gest molt fotografiat durant la seva etapa com a capità del Barça als anys 70. Es pot veure a l’holandès amb el seu 9 a la samarreta blaugrana donant indicacions amb el braç, marcant el camí, un posat que no només va desenvolupar en la seva etapa com a jugador, sinó també en la d’entrenador i, posteriorment, ja retirat, que també va exercir en les iniciatives socials i empresarials desenvolupades sota el paraigües del World of Johan Cruyff, el seu llegat personal.

L’escultura, feta de bronze, té una alçada de 3,5 metres (inclosa la base), pesa uns 1.500 quilos i el seu procés de creació ha durat quatre mesos. L’obra ha estat creada per l’escultora holandesa Corry Ammerlaan  van Niekerk (Alphen aan den Rijn, 1947), artista de reconegut prestigi, l’obra de la qual se centra principalment en la figura humana.

En l’actualitat Ammerlaan combina el seu treball artístic amb la direcció del Centre d’Art d’Artihove, a Rotterdam, i és autora de diverses obres que es poden contemplar a diferents ciutats holandeses. Entre aquestes, un conjunt d’escultures de jugadors de futbol holandesos (Frank Rijkaard i Rinus Michels, entre d’altres), ubicades a la seu de la Federació Holandesa de Futbol, a la localitat de Zeist.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut