Yulimar Rojas s’imposa a París i ja té plaça per la final de la Diamond League

Yulimar Rojas s’imposa a París i ja té plaça per la final de la Diamond League

La blaugrana va tornar a superar els quinze metres per imposar-se en la dotzena jornada d’aquesta competició i classificar-se de forma matemàtica per a la final

La tres vegades campiona del món de triple salt (dues a l’aire lliure i una en pista coberta), Yulimar Rojas, ja té plaça per a la jornada final de la Diamond League. L’atleta blaugrana va imposar-se en el míting de París gràcies als 15.05 metres del seu segon intent. Una marca que va millorar en 10 centímetres el seu primer salt (14.55m) i que va precedir un nul en el tercer, una marca de 12.53m en el quart i un salt de 14.83m per tancar el concurs.

Aquesta primera posició, i els seus vuit punts corresponents per a la classificació general, permeten a Rojas assegurar-se un lloc per a la final que es disputarà a Zuric el 29 d’agost.

Trencant la barrera dels 15 metres

Aquesta és la quarta ocasió en la qual l’atleta del Barça salta per sobre dels 15 metres. Cal remuntar-se a l’any 2016, en el míting de Madrid, per trobar el primer salt per sobre d'aquesta distància (15.02m). No va ser fins el passat 20 de juny, a Huelva, que la reina veneçolana tornaria a superar la barrera dels 15, després de saltar 15.06 metres, el què es convertia en la seva millor marca personal, rècord de Veneçuela i la millor marca mundial del 2019.

A Mònaco, Rojas es quedava a només dos centímetres de tornar a trencar la xifra màgica, mentre que a Lima -en els Joc Panamericans-, la blaugrana aconseguia una nova marca personal, un nou rècord Panamericà i l’or amb un salt de 15.11 metres.

Després del salt de París (15.05m) Rojas va mostrar-se satisfeta per “situar-nos per sobre dels 15 metres, perquè és pel que hem estat treballant”. Així i tot, la blaugrana va assegurar que “anem a per més i no ens aturarem”.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut