Barça – Betis: Estrenes glorioses al Camp Nou (5-2)

Victòria en el retorn de la Lliga a casa, el dia en què Griezmann fa un doblet i una assistència en el seu primer partit a l’Estadi. També debuten Ansu Fati i Carles Pérez, aquest últim amb gol i partidàs

Primer partit al Camp Nou i primers tres punts al sac. El FC Barcelona ha derrotat el Betis en la segona jornada de la Lliga (5-2) i inaugura el seu caseller de punts. Tot això, en un partit en què els blaugrana han estat a un gran nivell i en el qual Griezmann, amb un doblet, i Carles Pérez, que ha marcat en el seu primer partit al Camp Nou, han brillat amb llum pròpia. També ha debutat Ansu Fati, amb 16 anys, i Junior Firpo, en una segona meitat en què Jordi Alba i Arturo Vidal s’han apuntat a una festa inaugural en què tot l’equip ha hagut de fer front a les baixes de Messi, Suárez i Dembélé.

I ho han fet amb nota perquè, tret d’un parèntesi d’uns minuts després del gol del Betis, el que ha inaugurat el marcador, el Barça ha sortit millor, amb més insistència i velocitat, amb un Carles Pérez que ja ha apuntat maneres. També Rafinha, que ha continuat mantenint el nivell que ja va demostrar la setmana passada contra l’Athletic Club. El Barça, doncs, ha provat Dani Martín i la defensa del Betis, tot i que no ha tingut gaire sort en la rematada final en el primer temps.

Així, el domini de l’atac ha costat que es reflectís en el marcador, fet que el Betis ha aprofitat per avançar-se en l’únic xut a porteria de la primera part. Ho ha fet després d’una assistència a l’espai de Canales que Fekir, nou fitxatge del conjunt andalús, ha enviat al fons de la xarxa (0-1, min 15).

Ataca i ataca el Barça

Una acció que ha afectat una mica el Barça, però que els de Valverde han aconseguit capgirar abans del descans en una acció que ha arribat com un premi: passada en profunditat de Sergi Roberto i rematada de primeres de Griezmann que, d’aquesta manera, ha fet el seu primer gol al Camp Nou (1-1, min 41).

L’1-1 ha estat el resultat al descans, però podria haver estat diferent perquè Rafinha n’ha tingut una de clara, després d’una gran centrada de Carles Pérez (min 43). Malgrat tot, l’extraordinari inici del segon temps ha fet caure la victòria pel seu propi pes. Primer amb un golàs de Griezmann, que ha rebut una pilota de Carles Pérez, i que s’ha regirat i ha clavat un xut amb rosca ajustadíssim (2-1, min 50). Posteriorment, el jugador del filial ha posat la cirereta al seu grandíssim partit en una jugada que podria haver signat el mateix Messi, fent un control des de la frontal, col·locant-se la pilota i batent Dani Martín (3-1, min 55). Cinc minuts després, Jordi Alba ha acabat de sentenciar el duel després d’entrar dins l’àrea i aprofitar una assistència de Sergio (4-1, min 60). Arturo Vidal, després d’una assistència de Griezmann, ha marcat el cinquè gol per als blaugrana (5-1, min 77), l’últim dels catalans però no del partit. Perquè Loren, amb un xut des de la llarga distància, ha fet el 5-2 que resultaria definitiu (5-2, min 79).

Més debuts i estrenes

Si Griezmann ha debutat al Camp Nou amb un doblet i Carles Pérez ha coronat el seu partidàs amb un bon gol, aquest Barça – Betis, a més, ha servit per viure més estrenes. La primera, la d’Ansu Fati, que, amb 16 anys, 9 mesos i 25 dies, s’ha convertit en el segon jugador més jove de la història a debutar a la Lliga amb la samarreta del Barça. Posteriorment, la de Junior Firpo, que aquest estiu va canviar el Betis pel FC Barcelona que i ha jugat els seus primers minuts amb la samarreta del Barça. Dos debuts que han posat la cirereta a un partit emocionant i ple d’aspectes positius en un Camp Nou que no coneix la derrota des de l’11 de novembre del 2018.