Tot el que has de saber del Barça-Betis

Tot el que has de saber del Barça-Betis

Informa’t sobre el segon partit de la Lliga 2019/20 per als blaugrana

La Lliga torna al Camp Nou. El diumenge 25 d’agost el Barça es veurà les cares contra el Betis (21.00 h). Els de Valverde buscaran els tres punts davant el conjunt de Rubi, que compta amb diversos exblaugranes a les seves files. Un Barça-Reial Betis habitual en competició regular que assegura gols.  A continuació, tens tot el que has de saber sobre el matx.

El primer duel lliguer, fa 87 anys

La primera vegada que tots dos equips es van enfrontar en partit de Lliga va ser la temporada 1932/33 al camp del Patronato Obrero, estadi del Reial Betis. El matx, disputat el dia de Nadal, va acabar amb 2-1 al marcador a favor dels verd-i-blancs. Arocha va ser el primer golejador culer a perforar la porteria del Betis a la competició regular.

107è Barça-Betis a la Lliga

El Barça ha jugat un total de 106 partits de Lliga contra el Betis en la competició regular. D’aquests enfrontaments, el Barça s’ha emportat 64 victòries, 21 empats i 21 derrotes, amb 245 gols a favor i 114 en contra.

Messi, el màxim golejador contra els verd-i-blancs

Comptabilitzant solament les dianes en Lliga, Leo Messi és el jugador que més gols acumula contra el Betis. El davanter blaugrana, amb 19 gols en 19 partits de Lliga, s’ha convertit, així, en el màxim golejador dels Barça-Betis lliguers. I alguns d'ells, com el de la temporada passada al Benito Villamarín, val la pena recordar-los. 

En quin partit el Barça va anotar més gols?

Sis dianes és el màxim de gols en un partit oficial que el Barça li ha marcat al Betis. I ho ha fet fins en quatre partits. Els enfrontaments on el matx va acabar amb sis xifres blaugrana al marcador són els següents: 1958/59 (0-6 a la Copa), 59/60 (6-0 a la Lliga), 61/62 (6-1 a la Lliga) i 2016/17 (6-2 a la Lliga).

 

Suárez, autor d'un hat-trick l'última vegada que el Barça va marcar sis gols al Betis

I en quin en va rebre més?

El curs 1933/34 (4-0 a la Copa), el 1967/68 (4-3 a la Lliga) i el 2018/19 (3-4 a la Lliga) han estat les temporades on el FC Barcelona ha rebut més gols per part del conjunt andalús.

Retrobaments a tots dos equips

A les files del Betis hi ha jugadors que van pertànyer al conjunt blaugrana. Cristian Tello, Marc Bartra o Kaptoum, en són un exemple. A més, l’actual entrenador del Reial Betis, Joan Francesc Ferrer 'Rubi', va formar part del cos tècnic del Barça la temporada 2013/14. Per la seva part, al conjunt blaugrana hi trobem l’ex bètic Junior Firpo, que l'any passat va signar un partit esplèndid al Camp Nou amb la samarreta del Betis

Un Betis renovat

Aquesta nova temporada ha arribat Rubi, nou entrenador del conjunt verd-i-blanc, substituint Quique Setién. Juntament amb la incorporació del tècnic català també hi ha hagut diferents incorporacions a les files del conjunt andalús, com les de Álex MorenoBorja Iglesias, Fekir, Juanmi, Pedraza i Dani Martin.

Últims debuts de Lliga al Camp Nou

El Camp Nou és un fortí en l’inici de Lliga. Els blaugrana han aconseguit sumar vuit victòries en les últimes vuit temporades en l’estrena de la competició domèstica al Camp Nou. Curiosament, dos d’aquests inicis victoriosos han estat contra el Betis, la temporada 2016/17 (6-2) i la 2017/18 (2-0).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut