PRÈVIA | Barça- Arsenal: El futbol torna al Camp Nou

PRÈVIA | Barça- Arsenal: El futbol torna al Camp Nou

El Barça s’enfrontarà a l’Arsenal en el 54è Trofeu Joan Gamper abans de viatjar a la gira dels Estats Units

Aquest diumenge, els jugadors del Barça tornaran a trepitjar la gespa del Camp Nou per disputar la 54a edició del Trofeu Joan Gamper (20.00 hores, Barça TV i en streaming pel web del Club). En aquesta ocasió, el rival serà l’Arsenal d’Unai Emery, l’actual sotscampió de la UEFA Europa League. El partit es jugarà entre la gira pel Japó i la dels Estats Units. El conjunt blaugrana ve d’iniciar la pretemporada a terres nipones, on s’ha enfrontat al Chelsea (1-2) i al Vissel Kobe (0-2), mentre que l’endemà del Trofeu Joan Gamper, viatjaran al continent americà per disputar un doble partit contra el Nàpols: la matinada de dimecres 7 a dijous 8 (01.30 hores) i la nit de dissabte 10 (23.00 hores).

L’Arsenal, debutant al Gamper

L'equip anglès dirigit per Unai Emery debutarà al Gamper després de 54 edicions. Culers i gunners s'han enfrontat cinc vegades a la Champions League, amb un balanç sempre positiu per als interessos blaugrana. La primera vegada que els dos equips es van veure en un partit oficial va ser a la fase de grups de la temporada 99/00. El Barça va empatar a un a casa, però en el partit de tornada va vèncer per 2-4.

La segona vegada que es van trobar va ser en una ocasió especial. Els homes dirigits per Frank Rijkaard van aconseguir a París la segona Champions de la història del Club en vèncer l'Arsenal per 2-1, amb els gols d'Eto'o i el brasiler Juliano Belletti.

Les altres tres vegades en què s'han enfrontat han estat en els quarts de final de la Champions 09/10, amb el pas a semis dels blaugranes després d'empatar el partit d'anada a Londres per 2-2 i tancar l'eliminatòria amb un 4-1 al Camp Nou. Un any més tard, es van veure als vuitens de final i, tot i la derrota al seu camp, els de Pep Guardiola van vèncer per 3-1 amb dos gols de Messi. L'última ocasió en què es van veure les cares va ser en l'edició de la Champions 15/16, on els catalans van guanyar per 0-2 a domicili i per 3-1 al Camp Nou.

Setena presència anglesa al Gamper

El Gamper ha comptat amb equips anglesos en sis ocasions i només el Manchester City l'ha jugat dues vegades. El primer equip anglès que va disputar el trofeu blaugrana va ser l'Ipswich Town la temporada 81/82 i, durant les següents tres edicions, el Manchester City, el Nottingham Forest i l'Aston Villa van ser els equips anglesos presents. En l'edició de la temporada 86/87 va participar el Tottenham Hotspur i l'última vegada que un equip britànic va jugar el Gamper va ser la 09/10, amb el Manchester City com a convidat.

Estrena al Camp Nou dels nous fitxatges

Neto, De JongGriezmann i Junior són les quatre incorporacions del conjunt barcelonista en aquest mercat de fitxatges i tindran l’ocasió de disputar el seu primer matx com a culers al Camp Nou. Moussa Wagué també podrà debutar al Camp Nou com a jugador del primer equip. El senegalès ha disputat tres partits de Lliga amb el Barça, però cap d’ells l’ha jugat com a local. Valverde, també, podrà donar continuïtat als nou jugadors del Barça B que van viatjar amb el primer equip a la gira pel Japó.

Retrobament amb Héctor Bellerín

L’actual lateral dret de l’Arsenal, tot i sortir d’una lesió, podria enfrontar-se al que va ser el seu equip des del 2003 fins al 2011. Bellerín va passar per totes les categories inferiors del Barça, des del Prebenjamí fins al Cadet A, i amb 16 anys va fer les maletes cap a Londres. Com a jugador gunner ha disputat 181 partits, en els quals ha anotat set gols i ha servit 24 assistències. Aquest mercat de fitxatges, els d’Emery s’han reforçat amb jugadors com Dani Ceballos i Nicolas Pépé. Juntament amb Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette o Mesut Özil fan de l’Arsenal un dels conjunts anglesos més perillosos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut