La gespa del Camp Nou, llesta per al Gamper

La gespa del Camp Nou, llesta per al Gamper

Un cop finalitzades les tasques per canviar la gespa híbrida i renovar el sistema d’aspersió, la gespa de l’Estadi ja està a punt per afrontar el partit de diumenge contra l’Arsenal

El dimecres 3 de juliol es va iniciar el procés de canvi de gespa híbrida i la renovació del sistema d’aspersió del terreny de joc del Camp Nou. Al llarg de tot el mes de juliol s’han dut a terme diverses tasques per deixar la gespa a punt perquè es pugui disputar el proper diumenge, 4 d’agost, el Trofeu Joan Gamper davant l’Arsenal (20.00 hores, en directe per Barça TV i fcbarcelona.cat).

El duel contra el conjunt anglès —que serà el primer partit del curs a l’Estadi— estrenarà el nou terreny de joc, que serà exactament igual que els dels camps d’entrenament 2 i 3 de la Ciutat Esportiva, que ja es van renovar el darrer estiu i que han tingut una gran acceptació tant per part dels tècnics com també per part dels jugadors. A més, el camp Tito Vilanova i l’Estadi Johan Cruyff també s’han fet amb el mateix sistema.

La gespa ha estat seleccionada estrictament dins de diferents vivers d’Europa i produïda segons els requeriments del FC Barcelona, i va arribar provinent d’Extremadura en camions frigorífics en forma de rotllos d’1,2 metres d’amplada. En tot moment, tant al viver com a l’Estadi, s’han controlat els valors de temperatura i humitat i s’ha seleccionat la tracció per fer la recollida i la col·locació de la planta en el seu moment més idoni.

Un cop ha estat instal·lada la gespa a l’Estadi, durant aquesta última setmana s’han efectuat les feines de cosit amb màquines híbrides d’última generació. Actualment s’estan fent els últims ajusts per tenir-la totalment en condicions òptimes per a la 54a edició del Trofeu Joan Gamper. 

La gespa del Camp Nou, llesta per al Gamper. Paco Largo - FCB

Renovació del sistema d’aspersió

Aprofitant el canvi de la gespa també s’ha renovat el sistema d’aspersió del terreny de joc i part del substrat existent, i, a més, s’ha millorat la zona perimetral del terreny de joc, ampliant i renovant el tros artificial que està situat al voltant de les banquetes i el lateral.

El darrer canvi de la gespa del Camp Nou es va fer la temporada 2016/17, amb la novetat de la implementació del sistema de la gespa híbrida per reforçar la gespa 100% natural. Aquest sistema proporciona una tracció i una estabilitat del terreny de joc més uniforme durant tot l’any i, per tant, s’obtenen unes prestacions millors en el camp per a la pràctica del futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut