FC Barcelona - Chelsea: Bones sensacions, tot i la derrota (1-2)

El Barça cau contra el Chelsea en la seva estrena a la pretemporada, tot i gaudir de més possessió i rematades a porta en el duel disputat a Tòquio

El FC Barcelona ha perdut per 1-2 en la seva estrena aquesta pretemporada. Dos gols d’Abraham i Barkley han atorgat la victòria al Chelsea en un duel en què els culers, que han deixat bones sensacions a Tòquio, han tingut més possessió i han rematat més a porta que el seu rival.

Per començar la pretemporada Ernesto Valverde ha apostat per aquest primer onze: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, Sergio, Oriol Busquets, Riqui Puig, Collado, Dembélé i Griezmann. I les sensacions han estat bones d’entrada, amb un Griezmann molt actiu el dia del seu debut.

L’ambient al Saitama Stadium 2002 era força peculiar, sobretot si es compara amb el que es viu habitualment a Europa. El silenci era absolut mentre la pilota rondava el migcamp -era tal que se sentien fins i tot els crits dels jugadors- i l’afició començava a elevar el volum a mesura que l’acció s’acostava a les porteries.

Així ha estat quan Sergio ha perdut una pilota prop de l’àrea i Abraham ha signat el 0-1. El partit, dominat pel Barça però igualat pel que fa a ocasions, també s’hauria pogut igualar en el marcador just abans del descans, quan Griezmann i Dembélé han completat una bona combinació que ha acabat aturant Kepa.

Valverde ha aprofitat la mitja part per dur a terme onze canvis. Passaven a jugar Neto, Semedo, Todibo, Lenglet, Guillem Jaime, De Jong, Rafinha, Aleñá, Rakitic, Malcom i Carles Pérez, que ha sacsejat els primers minuts de la represa amb les seves internades per l’esquerra.

Mentre el Barça canviava la seva fisonomia, el Chelsea mantenia el seu bloc fins avançada la segona meitat. Tot i això, el partit ha agafat cada cop més un marcat color blaugrana. Rafinha, Aleñá i Rakitic ho han provat amb perill però Kepa sempre ha blocat de manera eficaç.

Les bones sensacions no s’han acabat de confirmar amb el gol de l’empat. Més aviat tot el contrari: un xut col·locat de Ross Barkley des de la frontal ha suposat el 0-2 a falta de deu minuts per al final. Ja en el temps afegit ha arribat, finalment, el merescut gol culer. Ha estat una canonada des de fora de l'àrea d'Ivan Rakitic que s'ha colat per tot l'escaire.