Víctor Valdés, nou entrenador del Juvenil A

Víctor Valdés, nou entrenador del Juvenil A

L’exblaugrana torna al FC Barcelona i signa un contracte que el vincularà fins al 2020 amb el Juvenil A, ampliable a una temporada més

Víctor Valdés torna al FC Barcelona després de signar aquest divendres al matí el seu contracte com a nou entrenador del Juvenil A fins al juny del 2020, ampliable a una temporada més.

L’acord s’ha signat amb la presència de Silvio Elías, directiu responsable del futbol formatiu professional, i José Mari Bakero i Guillermo Amor, responsables del futbol formatiu professional.

El Juvenil A, que iniciarà el proper 29 de juliol la pretemporada, estrenarà el nou Estadi Johan Cruyff el 27 d’agost davant l’Ajax juvenil.

Torna una llegenda del Club

Considerat, juntament amb Ramallets, com el gran porter de la història del FC Barcelona, Víctor Valdés va jugar un total de 539 partits oficials defensant la samarreta blaugrana.

Valdés era tot seguretat sota els pals, es defensava perfectament amb el joc de peus i imposava la seva autoritat dins l’àrea. Durant moltes temporades va ser un porter d’absoluta garantia per a l’aficionat barcelonista.

Valdés va arribar al primer equip provinent del Barça B a l’agost del 2002, però durant la temporada 2002/03 va alternar la titularitat a la porteria blaugrana amb l’argentí Roberto Bonano.

Va ser a l’exercici següent quan Valdés es va consolidar com a porter titular del FC Barcelona, una condició que ja no abandonaria fins al 26 de març del 2014, el dia que va patir al Camp Nou una greu lesió que el va apartar dels terrenys de joc durant molts mesos, precisament quan ja havia anunciat que a l’estiu d’aquell 2014 marxaria del Club.

Víctor Valdés serà sempre recordat com el porter de la final de la Champions League de París 2006 contra l’Arsenal. Les seves aturades van ser clau per aixecar la segona Copa d’Europa de la història del Club. Va entrar a la història del Cub sent el porter titular del Barça del primer triplet i de l’any dels sis títols. El seu toc de pilota, l’habilitat per l’un contra un i els seus reflexos van convertir-lo en un porter de talla mundial.

Les xifres són aclaparadores: és el porter que al llarg de la història ha jugat més partits amb el FC Barcelona i el que ha guanyat més títols. Amb 539 partits oficials i 442 gols rebuts, la seva mitjana és extraordinària. Té el rècord estatal de trofeus Zamora, amb un total de cinc (2004/05, 2008/09, 2009/10, 2010/11 i 2011/12), igualat amb el mític porter barcelonista Antoni Ramallets.

A més, la temporada 2011/12 va establir un nou rècord entre els porters blaugrana en romandre 896 minuts sense encaixar cap gol en competicions oficials.

El seu palmarès amb el FC Barcelona és envejable amb un total de 21 títols: tres Champions League, sis Lligues, dues Copes del Rei, sis Supercopes d’Espanya, dues Supercopes d’Europa i dos Mundials de Clubs.

Al maig del 2018 va obtenir el Diploma-Llicència UEFA B i A i la temporada 2018/19 va iniciar la seva carrera des de les banquetes com a entrenador del Juvenil A del Moratalaz, amb el qual va aconseguir la Copa de Campions de la seva categoria.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut