Marta Plana parla del Barça Innovation Hub a la RISE Technology Conference Hong Kong, la conferència tecnològica de rellevància a l’Àsia

Marta Plana parla del Barça Innovation Hub a la RISE Technology Conference Hong Kong, la conferència tecnològica de rellevància a l’Àsia

Marta Plana, membre de la Junta Directiva i responsable del Barça Innovation Hub, ha ofert una presentació titulada ‘Barça Innovation Hub: Donant forma al futur dels esports’

Marta Plana, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona, ​​ha assistit a la RISE Technology Conference a Hong Kong per parlar amb els mitjans de comunicació, experts de la indústria, empreses de nova creació i marques sobre el Barça Innovation Hub (BI Hub). En una presentació magistral titulada ‘Barça Innovation Hub: Shaping the Future of Sports’, Marta Plana ha començat parlant sobre els valors i la filosofia que fan que el FC Barcelona sigui més que un club, abans de passar a una visió global dels objectius i projectes del BI Hub. La directiva també ha participat en una sessió de preguntes i respostes després de la presentació.

El Barça Innovation Hub ha creat un ecosistema per fomentar el coneixement i la innovació, per tal de beneficiar el Club i la societat en general. L'objectiu d'aquest model de col·laboració és que el Club pugui atreure empreses, institucions de recerca i empresaris per desenvolupar tecnologies noves i innovadores i, d'aquesta manera, ajudar a convertir el FC Barcelona en un focus per impulsar el talent, l'esport, la tecnologia i la innovació.

Com un dels laboratoris esportius més grans del món, el FC Barcelona es troba en una posició única per convertir-se en el centre de referència mundial en els esports i la innovació. Amb més de 2.000 atletes, en 5 esports professionals i en altres 9 esports amateur, el Barça Innovation Hub té accés a més de 120 equips. A més, el Club compta amb més de 300 milions d'aficionats arreu del món i 4,5 milions de visitants per any al Camp Nou. Per tant, el Club s'ha convertit en un banc de proves interessant, divers i integral per a projectes que inclouen programes de recerca i desenvolupament, d'innovació corporativa i de formació professional.

MARTA PLANA CONFERENCIA 1

Segons ha destacat Marta Plana, "el nostre gran desafiament al Barça Innovation Hub és que les empreses de tecnologia, els centres de recerca i els millors programes esportius del món fructifiquin al voltant del Club”. “Volem que el Barça sigui el focus que impulsi l'economia del coneixement aplicada al sector esportiu, tant a Barcelona com a tot el món. Àsia és particularment important per a nosaltres a causa de la nombrosa quantitat d'aficionats que tenim i el dinàmic ecosistema per a la creació de noves empreses que hi ha”.

Durant la conferència s’han presentat dos dels projectes actuals del Barça Innovation Hub. Primer, una col·laboració amb WIMU, una empresa nova que s'especialitza en la tecnologia Ultra Wide Band (banda ultra ampla) que s'utilitza per optimitzar el rendiment dels atletes i prevenir que es lesionin. Després, la directiva ha parlat d'una col·laboració entre la Fundació Barça, la Fundació Éric Abidal i Awabot per oferir als nens hospitalitzats l'oportunitat de gaudir d'una experiència inoblidable a través de l'ús d'un robot. BI Hub també lidera projectes amb instal·lacions intel·ligents, l’'engagement' d'aficionats, la metodologia d'esports en equip, l'analítica esportiva i la salut i el benestar.

La presentació completa es pot trobar aquí: 

RISE Conference: How Barcelona FC is shaping the future of sports 

Anteriorment, Marta Plana ha aparegut al programa ‘Daybreak Asia’, de Bloomberg TV, presentat per Paul Allen i Shery Ahn, responent a preguntes sobre el paper del Barça Innovation Hub: 

Bloomberg TV Daybreak Asia: Barça Innovation Hub 

La RISE Technology Conference 

La RISE Technology Conference és la conferència tecnològica més gran d'Àsia. RISE 2018 compta amb 350 ponents i 15.000 assistents de més de 100 països.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut