Arthur i Coutinho, a la final de la Copa Amèrica

La selecció brasilera supera l’Argentina de Leo Messi amb gols de Gabriel Jesús i Firmino en unes semifinals molt igualades en què l’efectivitat ha estat determinant

El Brasil d’Arthur i Coutinho ja és a la final de la Copa Amèrica. Ho ha assolit després de superar l’Argentina de Leo Messi a la semifinal disputada a Belo Horizonte (2-0). Gabriel Jesús i Firmino han estat els autors que han desequilibrat la balança d’un partit igualat, en què l’efectivitat brasilera ha estat determinant. Arthur, Coutinho i Messi han disputat els 90 minuts del partit.

L’Argentina ha iniciat el duel avisant amb un xut llunyà i molt potent de Paredes que s’ha esvaït per sobre el travesser fregant l’escaire. Tot i que el primer avís ha estat argentí, qui s’ha avançat ha estat el Brasil amb una espectacular jugada individual de l’exblaugrana Dani Alves que ha culminat Grabiel Jesús (min 16). Abans del descans, Agüero ha estavellat al travesser una falta picada per Messi.

Domini argentí, però sentència el Brasil

La segona meitat ha estat dominada per al combinat dirigit per Scaloni. Ha disposat de la possessió de la pilota i ha tingut les millors ocasions per a poder marcar, sobretot, a través dels peus de Messi. El crac argentí ha pogut empatar el duel amb un xut de falta que ha tret Alisson de l’escaire i, prèviament, amb un xut potent que s’ha estavellat al pal.

Ben replegat al darrere, el Brasil ha sabut patir quan tocava i ha sentenciat el partit amb un contracop dirigit per Gabriel Jesús i culminat per Firmino (min 71). El 2-0 ha deixat la semifinal vista per a sentència. El Brasil jugarà la final de la Copa Amèrica per primer cop des del 2007 i l’Argentina es disputarà el tercer i quart lloc de la competició amb el perdedor de l’altre semifinal que enfrontarà a Xile i Perú. Així doncs, Arthur i Coutinho tindran l’oportunitat de guanyar el seu primer títol amb la selecció del Brasil.