Més de 3.500 culers omplen les Corts d'esport i barcelonisme

Més de 3.500 culers omplen les Corts d'esport i barcelonisme

Nou èxit de la Cursa Barça CaixaBank, que es consolida com una de les proves de referència per als aficionats al Barça i a l’esport

Una edició més la Cursa Barça CaixaBank 2019 ha omplert els carrers de les Corts de barcelonisme. Més de 3.500 corredors han participat en una prova que reafirma el vessant social del Club i que és la mostra de la connexió entre el FC Barcelona i el districte de les Corts.

Oriol Tomàs, membre de la Junta Directiva i responsable dels Esports Amateurs, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a les 9 del matí, mentre que la comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Marta Carranza, feia onejar la bandera blaugrana. A més, tant Tomàs com Carranza han estat acompanyats del coordinador dels Membres de les Comissions Esportives dels Esports Amateurs del FC Barcelona, Jaume Carreter, membre de la Comissió Esportiva responsable de l’atletisme del FC Barcelona, Josep Maria Mir, el representant territorial de l’esport a Barcelona i comarques de Catalunya Central, Pere Vilà, el president de la Federació Catalana d’atletisme, Joan Villuendas, i el gerent del districte de les Corts, Joan Cambronero.

El primer a completar els 10 quilòmetres i a tornar a l’esplanada del Camp Nou (punt de sortida i d’arribada de la prova), ha estat Juan Manuel Álvarez Ramos, amb un temps de 32 minuts i 39 segons. En categoria femenina, la més ràpida ha estat Anna Bové Balada amb 37 minuts i 55 segons.

Els culers, els grans protagonistes

Cal destacar que un dels aspectes fonamentals d’aquesta cursa és el fet que es tracta d’una activitat oberta a tots els aficionats del Barça, siguin socis o no. Així i tot, el soci té un paper fonamental dins d’aquest esdeveniment i així ho han demostrat els 560 socis que hi han participat.

En la categoria de socis, el més ràpid ha estat Xavi Arcas, mentre que la primera sòcia en completar els 10 quilòmetres ha estat Clara Bernadi.

Qui també ha tingut un gran protagonisme durant la jornada d’avui han estat els prop de 300 nens i nenes que han participat en les curses infantils, i que han convertit la Cursa Barça CaixaBank 2019 en una jornada festiva, esportiva i familiar.

El Barça i el barri de les Corts

La cursa, organitzada pel FC Barcelona, amb la col·laboració del districte de les Corts, l’Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana d’Atletisme, també ha demostrat que és un esdeveniment obert als veïns de les Corts. Diverses entitats del districte han tingut el seu espai a les instal·lacions del Camp Nou, i han integrat així el teixit social i esportiu de les Corts.

Una altra mostra de la capacitat inclusiva de la Cursa Barça és la cursa 2k. Aquesta prova, que s’inicia al quilòmetre 8 de la Cursa Barça i finalitza a l’esplanada del Camp Nou, ha acollit diverses entitats que treballen amb persones amb algun tipus de capacitat especial. Més d’un centenar de joves de diferents edats han participat en aquesta cursa.

La Cursa Barça més solidària

Cal recordar que una de les novetats d’enguany ha estat la col·laboració de la Fundació Barça i la Cursa Barça CaixaBank. Al llarg del procés d’inscripció, es van recaptar més de 3.100 euros per als projectes de la Fundació destinats a lluitar contra les desigualtats i que donen suport a la infància més vulnerable mitjançant l’esport.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut