16 exjugadors del Barça viatjaran a Grècia en solidaritat amb els refugiats

16 exjugadors del Barça viatjaran a Grècia en solidaritat amb els refugiats

Hem parlat amb alguns dels membres de l’ABJ que es traslladaran a Ioànnina aquest dijous 17 de novembre en la jornada #FCBPlayers #WithRefugees

Setze exjugadors viatjaran demà a la localitat grega de Ioànnina en un acte de solidaritat amb les persones refugiades que estan vivint al camp d’aquesta ciutat. L’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), en col·laboració amb l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), ha organitzat una jornada esportiva que inclourà un clínic amb infants refugiats així com un partit contra els veterans del Pas Giannina CF, el club local.

Els exjugadors que participaran en aquesta acció són d’edats, generacions, i procedències diferents, però tots comparteixen un objectiu comú: mostrar solidaritat amb les persones que fugen de la guerra. Són Juan Carlos Rodríguez Moreno, Gheorghe Popescu, Meho Kodro, Jari Olavi Litmanen, Frédéric Déhu, Haruna Babangida, Fracisco Javier Doz Guzmán, Xavier Molist, Javier Delgado López, Pedro José López Martínez, Joan Blanquera Albarracín, Andreu Farrés, Sergio García Capitán, Sergi Pérez, Mario Alberto Rosas, i Jonathan Ortuño.

 

Juan Carlos Rodríguez Moreno

Pertanyent al llegendari Dream Team, aquest lateral esquerre es va guanyar el sobrenom de El Galgo per la seva velocitat. Va jugar tres temporades al FC Barcelona, on va aconseguir els seus majors èxits professionals: tres campionats de Lliga i la Copa d’Europa de 1992.

Rodríguez Moreno ha admès que té “un nus a l’estómac” i que s’està “preparant per a veure el pitjor”. S’ha mostrat convençut que la tasca que l’ABJ està fent amb aquest viatge és la de “transmetre uns valors que, en situacions límit com les que estan vivint aquestes persones, els puguin servir per a enfocar les coses d’una altra manera i superar la situació que viuen”.

 

Gheorghe Popescu

El migcampista també era una peça clau al Dream Team dels anys noranta. Amb el Barça, va guanyar una Recopa, una Supercopa i dues Copes del Rei. Ha guanyat el guardó com a millor futbolista romanès en sis ocasions.

 

Meho Kodro

Avalat per Cruyff, debuta al Camp Nou al 1995 i es converteix en part del Dream Team. La seva velocitat, potència física i potència de xut van convertir el davanter en un gran golejador que va guanyar un doblet contra el Reial Madrid.

Procedent de Bòsnia, Kodro ha reconegut que, havent sigut ell mateix un immigrant, és “molt sensible a aquestes qüestions” i que per això té “moltes ganes d’anar a Grècia i conèixer la realitat d’aquestes persones, estar prop d’elles i transmetre-les humanitat perquè sàpiguen que no estan soles”.

 

Jari Olavi Litmanen

Migcampista encara considerat el millor futbolista finlandès de tots els temps. Va jugar al Barça del 1999 al 2001.

 

Frédéric Déhu

El defensa francès va disputar la temporada de 1999-2000 al Camp Nou, on guanya una Copa Catalunya. Aviat marxa al PSG i posteriorment a l’Olympique Marseille.

 

Haruna Babangida

Amb només 15 anys d’edat, el nigerià va debutar al Barça B, on s’hi va quedar durant quatre temporades, com a davanter i lateral dret.

 

Francisco Javier Doz Guzmán

El porter del Vallès disputa una única temporada al Barça, la del 1993-1994, en què guanya una Lliga.

 

Xavier Molist

El davanter va jugar durant tres temporades al Barça B, entre 1995 i 1998. Va jugar 46 partits oficials i dos amistosos amb el primer equip. Marxa a l’equip suís Neuchâtel FC, abans de tornar a la lliga espanyola on exerceix una llarga carrera: Logroñés, Sabadell, Badajoz, Nàstic i Terrassa.

Molist ha destacat el caràcter d’entreteniment de l’acció: “busquem que aquestes persones puguin alliberar la ment durant un dia, i que gaudeixin d’un dia d’esport”. Ha sentenciat que “el millor club del món ha de transmetre aquests valors i ajudar la gent que ho necessita”.

 

Javier Delgado López

Delgado va militar durant quatre temporades com a davanter al Barça B. Després va fitxar pel Logroño, Toledo i Ourense.

 

Pedro José López Martínez

El davanter va jugar en categories infantils del Barça entre 1993 i 1995. Posteriorment va continuar formant-se en diversos equips catalans i espanyols, entre els quals el Mataró i el Tenerife B.

 

Joan Blanquera Albarracín

Van ser dues les temporades a segona divisió disputades pel davanter. Va continuar la seva carrera amb el Figueres i el Palamós, també al segon equip.

 

Andreu Ferrés

El porter va debutar al Club en categories juvenils.

 

Sergio García Capitán

En les quatre temporades que va jugar al Barça B, el centrecampista va disputar 53 partits, en què va marcar vuit gols.

 

Sergi Pérez

En tres temporades a les categories juvenils del FC Barcelona, el defensa va tenir temps d’acumular tres Lligues. Després va fitxar per a l’Espanyol.

 

Mario Alberto Rosas

El migcampista va debutar al primer equip l’any 1997, on es va quedar durant dues temporades i on va guanyar dues Lligues, una Copa, i una Supercopa d’Europa. Després va jugar al Barça B fins al 2000.

 

Jonathan Ortuño

El defensa va jugar en categories juvenils.

 

L'expedició blaugrana estarà encapçalada pel president de l'ABJ, Ramon Alfonseda, i pel director de l'entitat, Luis Ortiz de Zevallos. A més dels exjugadors, a Ioànnina es desplaçaran un equip de staff tècnic, format per Eduardo Juan, Josep Palau, Joan Boneu, i Enric Castellà, que ha remarcat la importància de “recollir fons per als refugiats, que és el nostre principal objectiu”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut