El Barça anuncia a Soccerex la celebració de la ‘Barça Academy China Cup 2019’ el proper juliol

El Barça anuncia a Soccerex la celebració de la ‘Barça Academy China Cup 2019’ el proper juliol

Durant dos dies representants i especialistes del món del futbol s’han reunit en una nova edició del prestigiós fòrum Soccerex China, que ha tingut lloc a l’illa de Hainan, on el FC Barcelona compta amb el Barça Experience Haikou.

L’estil Barça ha estat un dels protagonistes en l’última edició de la conferència global Soccerex, que s’ha celebrat aquests dies a Haikou, a l’illa xinesa de Hainan, on s’han reunit diferents representants i especialistes del món del futbol. Un esdeveniment de referència, en què ha intervingut el director de l’Oficina Àsia-Pacífic del FC Barcelona, Jordi Camps, amb la ponència ‘Invertint a Àsia: The Barça Way’,  i en el marc de la qual ha anunciat la celebració de la segona edició de la ‘Barça Academy China Cup 2019’, el proper mes de juliol.

El torneig tindrà lloc a les instal·lacions de la Barça Academy Pro Haikou, amb sis camps de futbol que funcionen com a centre de formació des del 2017, i un dels espais impulsats pel FC Barcelona a Hainan juntament amb el Barça Experience Haikou, que combina diferents propostes lúdiques amb una gran botiga i un centre d’experiències Barça. La competició comptarà amb la participació de més de 200 nens de 24 equips provinents de la Barça Academy de Qingdao, Chengdu, Kunming i Lijian, juntament amb la Pro de Haikou. Un esdeveniment en què joves jugadors tindran l’oportunitat de viure una experiència única en les instal·lacions Barça, i que arriba després de la Barça Academy World Cup de Barcelona celebrada al mes d’abril passat, on quatre Barça Academy xineses van competir juntament amb 188 equips de tot el món.

“Aquest serà el  segon torneig internacional organitzat per la Barça Academy a la Xina i demostra el nostre continu compromís amb el desenvolupament i la promoció del futbol entre els més joves en aquest país.  Al FC Barcelona tenim la ferma convicció que l’esport no és un negoci, sinó una passió, part de la nostra cultura i del nostre estil de vida. A més, per nosaltres no és només important guanyar, sinó com ho fem. A les Barça Academy s’ensenyen les dues coses i molt més. El fet que participin les Academy de tot el país al torneig que se celebrarà a la Barça Academy Pro Haikou és especial”, ha destacat Carles Martín, director del projecte Barça Academy.

Un compromís amb el futbol a la Xina

Juntament amb l’anunci d’aquesta competició, durant la seva intervenció a Soccerex Camps va fer referència al creixement que ha experimentat el Barça a tota Àsia i als principals reptes que es presenten de cara al futur per al seu desenvolupament en el mercat xinés. Un país on el Club blaugrana estima que compta amb més de 47 milions de fans, el que representa el 16% dels seguidors del FC Barcelona en tot el món.

Així mateix, Camps ha recalcat la importància d’entendre els diferents mercats, les persones i la seva cultura, la seva infraestructura esportiva i els seus mitjans, per tal de crear productes i un contingut que sigui rellevant i d’interès per a cada públic, tant a nivell online com offline.  Precisament, un exemple d’aquest tipus de projectes és el Barça Experience Haikou, inaugurat el 2018 i l'espai experiencial i interactiu més gran de què un club de futbol disposa fora del seu país, i que els representants del FC Barcelona van visitar, juntament amb les instal·lacions de la Barça Academy Pro Haikou, en el marc de la conferència de Soccerex.

Des del 2017 més de 1.200 nenes i nenes han participat en els diferents camps i programes organitzats amb la metodologia de les escoles del Barça en les instal·lacions de  la Barça Academy Pro Haikou, amb capacitat per a un miler d’esportistes. D’altra banda, durant aquest període de temps, més de 5.000 joves de la ciutat de Haikou han estat formats pels entrenadors de la Barça Academy en diferents campanyes de promoció del futbol a les escoles locals.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut