CD Castelló – Barça B: Comiat agredolç (2-1)

Els de Garcia Pimienta surten derrotats de Castalia en l’últim sospir (2-1) i s’acomiaden de la temporada vuitens amb 53 punts

El Barça B no s’ha pogut acomiadar amb una victòria (2-1). Els blaugranes s’han vist superats per un llançament de falta en la darrera jugada del partit després que Marqués fes l’empat en el minut 85. Cal destacar el debut de Nico del juvenil A que ha entrat per Kike Saverio en el tram final.

Inici vibrant dels locals

El ritme del partit en els primers minuts ha estat frenètic. El conjunt local, amb la categoria en disputa, ha imposat un joc molt vertical que li ha costat aturar al filial blaugrana. De fet, el Castelló ha estat el primer equip a avisar amb una doble ocasió claríssima que han salvat Mingueza i Cuenca sota pals.

La primera arribada dels de Garcia Pimienta ha sorgit de les botes d’Oriol Busquets: el capità ha engaltat un potent xut des de fora l’àrea que ha aturat Campos (min 20). A continuació, el Barça B ha tingut una notable possessió de la pilota que ha servit per baixar el ritme de joc del conjunt local.

Tot i això, les embranzides dels ‘orelluts’ han estat les situacions més perilloses de la primera meitat. Al minut 30, Muguruza ha centrat al punt de penal però la rematada del Jamelli s’ha estavellat al pal esquerre de Carevic.

A la represa, els culers s’han instal·lat a camp rival. La possessió ha estat molt més productiva i, amb un Kike Saverio molt desequilibrant, el filial blaugrana ha estat a punt d’obrir el marcador després d’una centrada del mateix Kike, que no ha pogut rematar Gabriel (min 48).

Però el Castelló seguia sent molt perillós al contraatac. En el tram final, els de Castalia s’han fet amb les regnes del partit. Un context comprensible donada la urgència de puntuar que tenien un equip i l’altre. La fusta s’ha aliat amb els culers per tercera vegada en el duel quan Cubillas ha rematat de cap una nova centrada lateral (min 71).

El matx es trenca al final

I, en els últims deu minuts, el duel ha embogit. Hem trigat 83 minuts a veure la primera diana, obra de Jairo. El central valencià ha rematat amb la cuixa una centrada des del costat dret. Però el Barça B, igual que va fer a Lleida, ha reaccionat immediatament després del gol encaixat: Marqués ha rematat al primer pal una centrada rasa de Vilarrasa (1-1, min 85).

El futbol ha ofert una darrera ocasió als locals a trenta segons pel final. César Díaz ha executat un llançament falta directa al límit de l’àrea i ha introduït la pilota al fons de la porteria blaugrana i, de retruc, ha certificat la permanència pels seus.

Així doncs, el Barça B no ha pogut acomiadar la temporada amb un triomf. Tot i això, el filial barcelonista tanca el curs en vuitena posició amb 53 punts. Els de Garcia Pimienta han lluitat per entrar a play-off fins la penúltima jornada del campionat i augura un bon futur pel primer equip: han debutat fins a vuit futbolistes amb el primer equip aquesta temporada.

Castelló, 2
Barça B, 1

UD Castelló: Álvaro Campos, Regalón (Jairo, min 72), Delgado, Satrústegui, Muguruza, Castells, Gálvez, Jamelli, Óscar Fernández (Pablo Roig, min 55), César Díaz i Cubillas

Barça B: Carevic, Guillem, Mingueza, Cuenca, Vilarrasa, Morer, O.Busquets, Ndockyt (Chumi, min 46), Collado, Gabriel Novaes (Marqués, min 76) i Kike Saverio (Nico, min 89)

Gols: 1-0, Jairo (min 83); 1-1, Marqués (min 85); 2-1, César Díaz (min 94)

Àrbitre: Santos Pargaña. Groga als locals Óscar (min 21) i Gálvez (min 42) i als blaugranes Gabriel (min 14) i Collado (min 66)