Liverpool – Barça: Adeu a Europa (4-0)

Els de Valverde cauen a Anfield i no podran jugar la final de la Champions del Wanda Metropolitano

El FC Barcelona no podrà lluitar per aixecar la Champions a Madrid. Els d’Ernesto Valverde han caigut a Anfield, contra el Liverpool, i s’acomiaden de la màxima competició europea a les semifinals de la competició. El 4-0 que s’ha viscut en una nit negra ha eliminat els blaugranes, després dels doblets d’Origi i Wijnaldum que porten els de Klopp a la final del Wanda Metropolitano.

La intensitat del Liverpool i la seva velocitat, així com la seva efectivitat, han estat determinants en un partit que els ‘red’ han dominat. Havien de sortir per totes per intentar capgirar el 3-0 de l’anada, i ho han aconseguit. El primer gol ha arribat molt ràpid, en el minut 7 de partit, que ha fet creure els anglesos encara més en les seves opcions. L’autor ha estat Origi, després de caçar un refús de Ter Stegen (1-0, min 7).

Una intensitat inicial del Liverpool que el Barça ha pogut contenir i, de fet, ha estat a punt d’empatar el partit. Un parell de xuts de Messi, així com un altre de Coutinho, han fregat l’empat, però la més clara l’ha tingut Jordi Alba davant Alisson, just sobre el descans.

Però el Liverpool, després del pas pels vestidors, ha tornat a exhibir la mateixa intensitat i el segon gol ha acabat de fer explotar els locals. Ha arribat en una centrada d’Alexander-Arnold que ha rematat de forma potentíssima Wijnaldum (2-0, min 54). A partir d’aquí, els dos gols que necessitaven els de Klopp per passar han acabat arribant. El tercer, quan el mateix futbolista, Wijnaldum, ha fet el seu segon gol amb un cop de cap (3-0, min 56). El quart i definitiu, el que ha significat l’eliminació del Barça, en un córner a favor que ha agafat despistada la defensa i que Origi ha aprofitat per marcar (4-0, min 79).

Un cop dur, que els de Valverde han intentat apaivagar. Però no ho han pogut fer i han caigut eliminats en una eliminatòria dura que ha tingut un final desagradable.