La radiografia del Liverpool

Repassem els canvis i les novetats del conjunt 'red' abans del partit d’aquest dimarts a Anfield, la tornada de les semifinals de la Champions

Abans del duel d’aquest dimarts a Anfield entre el Liverpool i el FC Barcelona, analitzem com arriba el conjunt de Jürgen Klopp al partit. Un duel en el qual els d’Ernesto Valverde defensaran el 3-0 de l’anada aconseguit al Camp Nou gràcies als gols de Luis Suárez i un doblet de Messi.

Victòria treballada abans de rebre el Barça

El Liverpool va sumar aquest dissabte un nou triomf a la Premier League. Els homes de Jürgen Klopp es van imposar el Newcastle, en el partit corresponent a la penúltima jornada de la competició domèstica. Els reds es van avançar dues vegades en el marcador, amb dianes de Van Dijk i Salah, però van veure com el conjunt local igualava el marcador en ambdues ocasions.

Amb el 2-2 en el marcador, Origi va ser l’autor del definitiu 2-3 en el minut 86. Una diana que deixa el Liverpool provisionalment líder, amb 94 punts. Però a l'espera que, el proper dilluns, el Manchester City disputi el seu partit contra el Leicester City en aquesta lluita pel títol de lliga. Els de Pep Guardiola es troben a dos punts per sota dels reds, però amb un partit menys.

Henderson

Sense Salah

Klopp va fer rotacions d’entrada respecte a l’onze del Camp Nou: Henderson per Keita, que es va lesionar al Camp Nou; Sturridge per Milner; Alexander-Arnold per Joe Gomez i Lovren per Matip. La notícia, però, va ser Mohamed Salah, que es va perdre els darrers minuts del matx per un fort cop al cap amb el porter local Martin Dubravka. El jugador egipci va haver d’abandonar el terreny de joc en llitera, i aquest dilluns, Klopp ha confirmat que no jugarà.

Keita i Firmino tampoc jugaran contra el Barça

Naby Keita, que es va haver de retirar del Barça-Liverpool en el minut 24, no jugarà més el que resta de temporada a causa d’una lesió a l’abductor amb el tendó trencat, que el mantindrà de baixa entre 2 i 4 mesos. D’aquesta manera, el migcampista s’uneix a la baixa de Lallana per al partit contra el Barça d'aquest dimarts a Anfield. Tampoc ho farà, finalment, Firmino, ja que el Liverpool va emetre un comunicat després del partit de Newcastle en el qual informava que el brasiler no podrà jugar la tornada de la Champions per problemes musculars.

Anfield, una assegurança

El Liverpool es fa fort a casa seva, com bé demostren les estadístiques. I no tan sols en la Premier League, on ha aconseguit resultats que els valdrien per superar el Barça i classificar-se per a la final, sinó  també a la Champions. El Liverpool s’ha imposat 4-0 dues vegades aquest curs a la Premier League (Newcastle United i West Ham United) i en una a la Lliga de Campions (Estrella Roja). A més, els de Klopp han aconseguit un 5-0 contra el Huddersfield Town i el Watford, i un 5-1 contra l’Arsenal. Tots aquests resultats deixarien el Barça fora de la final de la Champions de Madrid.