Celta - Barça: Derrota intranscendent a Balaídos (2-0)

El FC Barcelona, ja campió de Lliga, no ha pogut sumar a l'estadi gallec, en un partit que ha estat marcat per l'eliminatòria de semifinals de la Champions contra el Liverpool

El FC Barcelona ja és campió i s'ha guanyat el dret que una derrota esdevingui intranscendent. El triomf contra el Llevant el cap de setmana passat, i la confirmació oficial que el títol de Lliga era blaugrana després que Leo Messi aixequés el trofeu, ho han fet possible. L'equip de Valverde, davant un rival que es jugava la vida ja que lluita per evitar el descens -la victòria li permet fer un pas endavant important-, no ha pogut seguir sumant i ha caigut a Balaídos amb un gol de Maxi Gómez i un penal transformat per Iago Aspas.

Tot això, en un enfrontament que no ha estat fàcil de jugar, enmig de les semifinals de la Champions contra el Liverpool. El partit europeu de dimarts a Anfield, precisament, ha marcat la convocatòria i l'onze. Messi, Suárez, Ter Stegen, Piqué, Sergi Roberto i Jordi Alba, per decisió tècnica, i Sergio Busquets i Rakitic, per sanció, s'han quedat a Barcelona. Riqui Puig i Wague, del Barça B, han estat titulars. També ha jugat gairebé tots els minuts Àlex Collado que, malauradament, ha hagut de substituir el lesionat Dembélé.

El francès, amb una lesió muscular als isquiotibials de la cama dreta, ha protagonitzat, doncs, la mala notícia de la nit, després de lesionar-se en el minut 1 de partit. Tampoc ha pogut acabar el duel a Balaídos Todibo, titular a Vigo, també per molèsties.

Un Celta més necessitat decanta la balança

La necessitat del Celta s'ha notat des de l'inici, però el Barça l'ha pogut contenir en un primer període que ha arribat al descans amb el 0-0 inicial. Tot i el resultat, els dos equips han tingut alguna ocasió, encara que la més clara ha estat per a Wague, amb una rematada des de l'interior de l'àrea que Rubén Blanco ha desviat (min 42).

Però el signe del partit ha canviat després del pas pels vestidors, amb un Celta més incisiu i efectiu. Ha avisat en una jugada d'estratègia que el VAR ha anul·lat per fora de joc d'Araujo (min 50). Minuts després, un centre de Boudebouz ha acabat sent rematat per Maxi Gómez al fons de la xarxa (1-0, min 67) per obrir el marcador i posar de cara el partit per als locals. Finalment, un penal a favor per una mà de Wague, que Iago Aspas ha aconseguit transformar (2-0, min 88), ha acabat per tancar un duel que ja és passat. Perquè ara, després d'haver conquistat la Lliga, els reptes que hi ha al davant són majúsculs. El més immediat, classificar-se per a la final de la Champions League.