Barça Femení – Bayern de Munic: Una victòria històrica (1-0)

Barça Femení – Bayern de Munic: Una victòria històrica (1-0)

Un gol de Mariona de penal tomba el Bayern i arrodoneix una jornada fantàstica per a les de Lluís Cortés

El Femení ha fet història. Per primera vegada, el Club serà a la final de la UEFA Women’s Champions League, després de superar també el Bayern de Munic a la tornada de les semifinals de la competició. I ho ha fet davant d’un Miniestadi ple a vessar amb 12.764 persones, rècord del Club en un matx femení com a local.

Un gol de penal de Mariona en el temps afegit del primer temps ha certificat la presència blaugrana a Budapest, després d’aguantar els atacs bavaresos durant la segona meitat. Així doncs, l’equip serà a la màxima final europea, on no podrà comptar amb Hamraoui, expulsada per doble targeta groga.

No ho ha tingut fàcil, però, l’equip blaugrana. El Bayern ha sortit a la gespa disposat a posar les coses complicades a les barcelonistes. I, en el minut 7, el combinat alemany ha tingut la primera ocasió perillosa, amb un xut de Škorvánková. Tot i això, amb el pas dels minuts, les de Lluís Cortés han imposat el seu estil futbolístic per assumir el control. En el minut 18, Martens ha tingut la primera oportunitat clara per obrir el marcador, però, en el 31, l’equip ha patit un gran ensurt.

El Bayern avisa

Després d’un córner, la pilota ha quedat morta a la frontal blaugrana i Leupolz, la capitana bavaresa, ha engaltat un xut que ha picat a l’escaire de Paños. Aquesta acció ha despertat la qualitat blaugrana, i l’equip ha tingut dues opcions molt clares de gol pràcticament seguides. En el minut 38 Hamraoui ha avisat Benkarth, i Marta T. ha fregat el gol en el 43.

Mariona treu el bitllet cap a Budapest

I, en el 45, després d’un llarg refús de la defensa blaugrana, Lieke Martens ha lluitat amb Gina Lewandowski una pilota llarga. L’extrem holandesa ha guanyat la partida a la lateral dreta del Bayern, que l’ha feta caure dins l’àrea. La balear no ha fallat des del punt de penal i ha avançat el Barça Femení.

La segona meitat ha començat amb un ensurt, ja que Däbritz ha fallat, molt a prop de la porteria, una assistència de Damnjanović als cinc minuts de la represa. El conjunt de Thomas Wörle ha fet un pas endavant i ha començat a crear problemes al conjunt blaugrana. La tensió s’ha apoderat del duel, i les dificultats han augmentat exponencialment quan Hamraoui ha estat expulsada per doble groga en el minut 60. I, tot just després, ha aparegut Sandra Paños. L’alacantina ha volat per desviar cap al pal i ben lluny de la xarxa una rematada de cap de Däbritz.

Patiment amb premi

Amb el conjunt alemany bolcat a l’atac en els darrers minuts, les de Lluís Cortés han disposat de diverses oportunitats per sentenciar a la contra, però ni Mariona ni Andressa Alves han pogut superar Benkarth a les acaballes del duel. Tot i això, la resistència estoica de les blaugrana ha tingut recompensa i seran a Budapest a la recerca del repte més gran de la història de l’equip: aixecar la Lliga de Campions femenina.

Fitxa del partit

FCB, 1
Bayern, 0

Barça Femení: Paños, Marta T., A. Pereira, María León, Leila, Losada, Alexia, Hamraoui, Mariona (Andressa Alves, min 81), Martens (Aitana, min 86) i Duggan (Oshoala, min 70).

Bayern: Benkarth, Wenninger, Hendrich, Škorvánková (Demann, min 77), Schweers, Magull, Leuopolz, Rolfö, Lewandowski, Damnjanović, Däbritz

Gols: 1-0 Mariona (Min 45).

Àrbitra: Esther Staubli. Groga per a la blaugrana Losada (min 20) i ha expulsat per doble groga Hamraoui en el minut 70. Groga també  per a les visitants Škorvánková (min 8), Wenninger (min 39) i Lewandowski (min. 45)

Incidències: 12.764 espectadors al Miniestadi, rècord del femení en un partit com a local.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut