Arturo Vidal, el Rei de les Lligues consecutives

Arturo Vidal, el Rei de les Lligues consecutives

El migcampista xilè és el primer jugador que conquereix vuits Lligues seguides en tres països diferents de les principals competicions domèstiques europees

Amb la conquesta d’aquesta Lliga Arturo Vidal ha aconseguit la seva vuitena Lliga de manera consecutiva. És la primera amb el FC Barcelona, però abans d’aterrar a l’equip blaugrana el migcampista xilè ja havia aixecat diverses Lligues a Torí amb la Juventus (2012, 2013, 2014 i 2015) i a Munic amb el Bayern (2016, 2017 i 2018). Un fet que el converteix en el primer jugador que guanya vuit Lligues de manera consecutiva en tres països diferents de les cinc principals Lligues europees. Això sí, comparteix la fita de vuit títols de Lliga consecutius amb jugadors com ara Buffon, que enguany ha guanyat la Lliga francesa amb el PSG després d’una vida lligada a la Juventus. De fet, Chiellini i Barzagli també formen part d’aquest selecte grup de jugadors.

El rècord, fins ara, havia estat de set títols consecutius. Jugadors com Coupet, Juninho Pernambucano i Sidney Govou ho van assolir amb l’Olympique de Lió entre el 2002 i el 2008, mentre que Marchisio i Lichtsteiner, exjugadors de la Juve, també en van sumar set fins l’any passat. L’exblaugrana Ibrahimovic, per la seva banda, també en va guanyar set de seguides –cinc amb la Juventus, una amb el Barça i una amb el Milan– entre el 2005 i el 2011. Però dues d’aquestes van ser anul·lades després que la Juventus perdés als despatxos les Lligues del 2005 i el 2006.

Així doncs, Arturo Vidal té un registre a l’abast de molt pocs jugadors. Tenir-lo a la plantilla és una assegurança per al títol de Lliga.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut