Pas de gegant cap al títol! (0-2)

Els gols d’Aleñá i Suárez, de penal, mantenen l’idil·li culer amb Mendizorrotza i apropen encara més el trofeu de la regularitat a Can Barça

El FC Barcelona té a tocar un nou trofeu, i aquest dimarts ha fet un pas més per aixecar la 26a Lliga. I ho ha fet dos dies després de superar la Reial Societat, guanyant un altre equip basc: l’Alabès (0-2) en la 34a jornada de Lliga. Les dianes d’Aleñá al minut 53 i de Suárez de penal quatre minuts després han tombat l’equip entrenat per l’exblaugrana Abelardo. Si l’Atlètic cau demà al seu estadi contra el València, l’equip serà matemàticament campió aquest mateix dimecres. En cas de victòria matalassera, amb un triomf contra el Llevant al Camp Nou, l'equip assolirà automàticament el títol.

El duel ha començat amb el Barça, que presentava novetats respecte a l’11 del passat dissabte, monopolitzant la pilota i les ocasions. Suárez i Coutinho han gaudit d’una doble oportunitat molt clara al minut cinc, salvada ‘in extremis’ per Pacheco i Rodrigo Ely. Amb el pas dels minuts, el conjunt local s’ha espolsat la pressió culer i ha començat a arribar als dominis de Ter Stegen, amb dos bons remats de cap de Rodrigo Ely a pilota aturada. Tot i això, el marcador no s’ha mogut en la primera part.

Dues ràpides urpades en forma de gol

La represa ha començat amb el Barça foradant la xarxa. Al minut 53, S.Roberto ha filtrat una magnífica pilota a la frontal de l’àrea vitoriana. I una gran finta de Suárez ha deixat totalment sol Aleñá, que entrant des de la segona línia, ha superat Pacheco amb una gran definició. El gol ha animat el Barça i, en una acció plena de rebots dins l’àrea i que ha necessitat la intervenció del VAR al minut 57, l’àrbitre ha assenyalat penal per unes mans de Tomás Pina. Luis Suárez no ha fallat i ha doblat l’avantatge blaugrana just abans de l’entrada de Messi.

Control per assegurar el triomf

Amb l’entrada de l’argentí i de Jordi Alba, els de Valverde s’han fet definitivament amos i senyors del partit i el ‘10’ ha fregat el gol en una acció personal al minut 68 repel·lida entre Pacheco i el pal. Jony, al 74, ha creat l’ocasió amb més perill local en la segona meitat.

Vidal ha pogut fer el tercer amb una gran rematada de cap, però la pilota ha sortit fregant el travesser de Pacheco. Valverde també ha donat entrada a Jordi Alba i Arthur als minuts finals, uns moviments que, sumats a la fatiga local, han consolidat una nova victòria blaugrana que els deixa ben a prop del preuat trofeu lliguer.