El Barça reforça el seu compromís contra el càncer

El Barça reforça el seu compromís contra el càncer

A les portes de la celebració del Dia Mundial cotra el càncer, Josep Maria Bartomeu i Jordi Monés van rebre durant el partit FCB - València representants de diversos hospitals i d'associacions de pacients

Aquest dimarts, dia 4 de febrer, se celebrarà el Dia Mundial Contra el Càncer. Amb aquesta efemèrdie a tocar, el FC Barcelona i la seva Fundació volen refermar el seu compromís contra aquesta malaltia. Per aquest motiu, coincidint amb el partit FCB-València, el president Josep Maria Bartomeu i el directiu Jordi Monés van mantenir una trobada amb diversos representants d’entitats que treballen per lluitar contra el càncer. Aquest grup va estar encapçalat pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, i va comptar amb la presència de metges oncòlegs i representants de fundacions i associacions de pacients.

Tabernero: “Barcelona és un referent mundial en investigació”

El Dr. Josep Tabernero, director del Vall d’Hebron Institut Oncològic i una de les eminències que va participar en aquesta trobada, va recordar que “Barcelona és un referent mundial en investigació sobre el càncer a causa de l’alt grau d’implicació de la societat civil en la causa i el gran coneixement mèdic”. Tabernero també va confessar sentir-se especialment “content per l’interès del Barça i la seva Fundació en donar suport en aquest àmbit, tant a la comunitat mèdica com a les associacions de pacients”.

Implicació constant amb la causa

Des de fa anys, el compromís del FC Barcelona per lluitar contra aquesta malaltia pren forma a través de diverses activitats impulsades per la Fundació. Per exemple, diverses vegades al mes mentre dura l’activitat esportiva, la Fundació gestiona visites als entrenaments del primer equip d’infants malalts greus, que en molts dels casos pateixen càncer. Recentment la Fundació també ha editat el conte ‘La Força del Barça’, apadrinat per Leo Messi. Els fons de les seves vendes aniran destinats a projectes d’investigació sobre el càncer en la infància liderats pel grup de recerca translacional en càncer infantil del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), que dirigeix el Dr. Josep Sánchez de Toledo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut