Matí de futbol per a infants amb cardiopaties congènites i amb malalties minoritàries

Matí de futbol per a infants amb cardiopaties congènites i amb malalties minoritàries

Hi han participat una trentena d’infants que pateixen alguna d’aquestes patologies La Fundació ha organitzat aquesta activitat per celebrar el Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites i el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries

Aquest dissabte s’ha celebrat als camps annexos al Miniestadi un clínic de futbol molt especial en què han participat una trentena d’infants i joves que pateixen alguna malaltia minoritària o cardiopatia congènita. Els joves participants, que tenen entre 7 i 14 anys, han disputat també, en finalitzar la sessió, un partit amb els alumnes de l’escola de futbol del FC Barcelona.

En el marc dels Dies Mundials d’aquestes malalties

L’activitat ha estat organitzada per la Fundació FC Barcelona amb la col·laboració de l’FCB Escola i és l’aportació del Club en el marc del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites, que es va celebrar el 14 de febrer passat, i el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, el divendres 28 de febrer. La sessió ha estat especialment dissenyada pels tècnics de l’FCB Escola tenint en compte l’estat de salut dels infants participants i ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Dr. Robert i de la Fundació Internacional de Cardiopaties Congènites de Barcelona (FiCCB), amb la qual la Fundació FCB hi ha establert un conveni de col·laboració recentment.

Els joves participants han rebut també un lot de marxandatge del Club i se’ls han entregat un centenar d’entrades de la Camp Nou Experience, per a ells i les seves famílies.

Sobre les cardiopaties congènites i les malalties minoritàries

S’estima que al món 8 de cada 1.000 infants presenta alguna anomalia congènita del cor. La FiCCB col·labora a organitzar sistemes de salut públics en zones on hi ha poca cobertura per detectar i tractar cardiopaties congènites per desenvolupar així els sistemes de salut local.

D’altra banda, estudis recents revelen que entre un 6 i un 8% de la població general pot estar afectada per alguna malaltia minoritària. A la Unió Europea es considera que hi ha entre 30 i 35 milions d’afectats (dada equivalent a la població conjunta d’Holanda, Bèlgica i Luxemburg). A l’estat espanyol s’estima que els afectats superen els 3 milions i a Catalunya les dades reflecteixen més de 400.000 afectats.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut