La Fundació FCB posa en marxa 'FutbolNet' a la ciutat argentina de Rosario per fomentar els valors entre els joves

La Fundació FCB posa en marxa 'FutbolNet' a la ciutat argentina de Rosario per fomentar els valors entre els joves

El projecte s’aplica en col·laboració amb la Fundació Leo Messi i beneficia 150 infants argentins del barri de la Tablada En aquest territori 'FutbolNet' també farà incidència en la reflexió sobre la igualtat de gènere i els drets dels infants

La Fundació FC Barcelona i la Fundació Leo Messi posen en marxa a Rosario (Argentina) el programa ‘FutbolNet’ amb l’objectiu de fomentar entre els joves els valors que es deriven de la pràctica del futbol.

El projecte s’aplicarà a partir d’aquest dijous a l'escola 551 Sonia Beatriz González Ábalos del barri de la Tablada de Rosario, situada molt a prop d’on va viure Messi durant la seva infància, i se’n beneficiaran 150 nens i nenes d’entre 10 i 13 anys, escollits seguint criteris de vulnerabilitat social. Dividits en sis grups de 25 membres cadascun, aplicaran aquesta metodologia a les pistes esportives de l’escola dos cops per setmana en sessions de dues hores.

L’objectiu principal de ‘FutbolNet’ a Rosario és realitzar un profund treball de reflexió sobre els valors amb els infants per contribuir a prevenir o redreçar conductes de risc vinculades a circuits delictius i de violència, especialment nombrosos en aquesta zona de la ciutat que alhora pateix una alta densitat de població.

En què consiteixen les sessions de ‘FutbolNet’?

Cadascuna de les sessions se centra en un valor (respecte, esforç, humilitat, treball en equip i ambició) i totes les activitats esportives i de reflexió que es duen a terme giren al seu voltant. Sempre es comença comentant el valor amb el grup, fomentant el diàleg entre els infants. Després es realitza un joc esportiu que ajuda a posar en pràctica el valor en qüestió. I finalment es juga un partit de futbol les normes del qual són fixades pels participants i han de servir per reforçar les actituds que s’estan treballant. Quan s’acaba el matx comença un debat per avaluar el comportament dels integrants del grup i decidir qui guanya l’enfrontament, ja que a ‘FutbolNet’ els gols no són sempre una variable definitiva.

A més dels valors que formen part de l’estructura troncal del projecte, en la seva aplicació a Rosario es perseguiex també fer un treball reflexiu amb els beneficiaris sobre la igualtat de gènere i els drets dels infants.

Seminari formatiu per als monitors

‘FutbolNet’ porta escalfant motors en aquest territori des de finals d’abril, en què es va impartir el seminari formatiu per als monitors del projecte, al qual també s’hi van sumar altres educadors de la zona, i que va servir per presentar diferents metodologies per treballar els valors des d’una òptica pedagògica.

“Per a l’escola és una gran oportunitat per potenciar el seu projecte de formació en valors. Ens han donat eines per treballar els valors que ens serviran no només per a l’aplicació de ‘FutbolNet’, sinó també per a altres àmbits de la nostra faceta professional”, ha assegurat Danilo Vanal, coordinador tècnic del ‘FutbolNet’ a Rosario.

Col·laboren també en aquest projecte la Fundació MAPFRE, l’Unicef, el govern de Rosario, el defensor del menor de Santa Fe i el Ministeri de Desenvolupament Social de Santa Fe.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut