'FutbolNet', premiat a l'Orient Mitjà

'FutbolNet', premiat a l'Orient Mitjà

El projecte ha rebut el Silver Award en la categoria de ‘Millor iniciativa esportiva de desenvolupament juvenil’ a la gala dels Sports Industry Awards 2014 celebrada a Dubai

El programa ‘FutbolNet’ de la Fundació FC Barcelona ha estat guardonat amb el prestigiós Silver Award en la categoria de ‘Millor iniciativa esportiva de desenvolupament juvenil’ a la cerimònia d’entrega de la segona edició dels Sports Industry Awards 2014, uns guardons impulsats pel diari esportiu dels Emirats Àrabs, ‘Sport 360º’, que tenen com a objectiu destacar les entitats que organitzen esdeveniments i activitats de caràcter esportiu a l’Orient Mitjà.

Seleccionat entre 150 projectes socials

Durant la gala, celebrada recentment a Dubai, es van entregar 12 guardons en diferents categories que van reconèixer des d’iniciatives empresarials fins a activitats socials. El programa ‘FutbolNet’, en la seva versió qatariana, optava al premi juntament amb 150 projectes socials més del territori. Després de les primeres deliberacions, va aconseguir fer-se un lloc en la llista dels 9 nominats al guardó i, finalment, el jurat li va atorgar el Silver Award per les seves “tangibles contribucions al desenvolupament de la implicació dels joves en l’esport”. El premi el va recollir Diego Pérez, responsable de projectes socials de SHELL a l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica, empresa que col·labora en l’aplicació del ‘FutbolNet’ a l’Orient Mitjà (Qatar, l’Iraq i Oman).

‘FutbolNet’ a l’Orient Mitjà

Des de principis d’any, i per segon any consecutiu, la Fundació FC Barcelona ha posat en marxa el projecte de transmissió de valors a través del futbol, ‘FutbolNet’, a Qatar, l’Iraq i Oman. El programa estarà present aquest curs a cinc ciutats iraquianes (Ad Dayr, Basrah, Abu Al Khasib, Zubayr i Annashwa), a sis més d’omanís (Muscat, Ibri, Bediya, Sohar, Fanjah, Barkaa) i a dues de qatarianes (Doha i Al Khor). A cada país se’n beneficiaran, un any més, un miler d’infants i joves d’entre els 8 i els 16 anys.

A l’Iraq es treballa amb més intensitat la reducció de conductes agressives dels joves i la millora de seu rendiment escolar. A Qatar s’enfoca la metodologia a fomentar els hàbits alimentaris saludables a causa dels alts índexs d’obesitat infantil del país. Mentre que a Oman es fa èmfasi específicament en el treball en equip i en el respecte. Com a novetat, en aquests dos últims països des d’aquest any, s’han incorporat a ‘FutbolNet’ dos grups de noies, tradicionalment apartades de les activitats esportives en aquestes zones.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut