Tarda de futbol amb valors al Raval de Barcelona amb el 'Festival FutbolNet'

Tarda de futbol amb valors al Raval de Barcelona amb el 'Festival FutbolNet'

La Fundació ha celebrat aquest divendres un nou ‘Festival FutbolNet’ a la Plaça dels Àngels de Barcelona per donar a conèixer el projecte a la comunitat del barri

El barri del Raval de Barcelona ha acollit aquest divendres a la tarda un nou ‘Festival FutbolNet’, la festa lúdica que se celebra en el marc del projecte ‘FutbolNet’ a totes les localitats on està en marxa.

La Fundació ha instal·lat el Festival en una àrea de més de 400 metres a la Plaça dels Àngels de la Ciutat Comtal. Per aquest espai han passat més de 200 infants i joves del barri, alguns d’ells beneficiaris del projecte i d’altres que no ho són, però que per un dia han volgut divertir-se amb la metodologia de ‘FutbolNet’. En aquesta zona de Barcelona el projecte s’aplica dos cops per setmana a les pistes esportives de l’IES Miquel Tarradell, un centre educatiu públic molt proper.

La festa ha començat a les 16.00 hores amb el torneig de futbol amb valors habitual d’aquestes cites. A més, durant tota la tarda els assistents han pogut gaudir de diversos tallers lúdics com els de pintacares, el xutòmetre i d’altres amb manualitats. A més, també s’hi ha instal·lat un taller educatiu sobre consum responsable, a càrrec de l’Agència Catalana del Consum, entitat col·laboradora en el projecte, el director general de la qual, Alfons Conesa, també ha estat present.

Ampliació del projecte a Barcelona

Al Festival ha assistit el patró de la Fundació FC Barcelona Xavier Aguilar, a més de diversos representants de les entitats col·laboradores. Entre aquestes, l’Obra Social “la Caixa”, amb Xavier Bertolín, director de l’àrea educativa d’aquesta entitat.

‘FutbolNet’ continua el seu periple per Catalunya amb la novetat que, enguany, el projecte s’ha ampliat a un centre educatiu més de Barcelona. A més d’aplicar-se a escoles del Raval, Sant Andreu i Nou Barris, el projecte també es duu a terme al barri del Besòs.

Metodologia d’èxit internacional

‘FutbolNet’ és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquest valors són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. En l’actualitat el projecte ‘FutbolNet’ s’aplica a infants i joves a Catalunya, l’Argentina, el Brasil, Mèxic, Oman, l’Iraq, Qatar i a 35 països africans i arriba a gairebé 130.000 beneficiaris.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut