La tercera edició de ‘FutbolNet’ al Pròxim Orient, en marxa

La tercera edició de ‘FutbolNet’ al Pròxim Orient, en marxa

Uns 4.000 infants de Qatar, l’Iraq, Oman i l’Aràbia Saudita participen en aquesta metodologia de foment de valors en què es treballa intensament la incorporació de les noies a l’esport

Per tercer any consecutiu la pilota de ‘FutbolNet’ ha començat a rodar al Pròxim Orient. Aquest 2015, amb novetats: la incorporació de l’Aràbia Saudita al grup de països on repeteixen Qatar, l’Iraq i Oman. L’edició d’enguany, com és habitual en aquest projecte, ha començat amb els seminaris formatius destinats als educadors que lideren les sessions. L’objectiu d’aquests seminaris és donar a conèixer als professionals locals la filosofia que vol impulsar la Fundació FC Barcelona amb aquest projecte, així com disseccionar amb detall la seva metodologia pedagògica.

Entre els quatre països, gairebé 200 educadors han atès aquestes sessions que van tenir lloc fa unes setmanes a Doha, Masqat i Jubail. En el cas iraquià, per motius logístics, es van dur a terme a Beirut (Líban). Aquestes trobades han servit també per compartir punts de vista sobre l’ús de l’esport com a font de valors i, en termes generals, cal destacar que han estat valorades molt positivament pels educadors. Les enquestes de satisfacció que duu a terme la Fundació revelen el següents resultats sobre 10: a Qatar un 9,6; a Oman un 9; a l’Iraq un 8,7 i a l’Aràbia Saudita un 9,7.

Incorporació de les noies a l’Iraq

L’altra gran novetat d’aquesta tercera edició és la incorporació de les noies al projecte a l’Iraq. Des dels inicis de ‘FutbolNet’ en aquestes latituds una de les grans prioritats de l’equip tècnic de la Fundació ha estat intensificar el treball comunitari perquè les noies puguin beneficiar-se també del projecte. Després d’aconseguir-ho a Qatar i a Oman, enguany un grup de més d’un centenar de noies iraquianes estan participant en les sessions en una instal·lació esportiva reservada especialment per a elles i amb la supervisió d’un grup d’educadores. L’atractiu educatiu del projecte i el fet que ja estigui consolidat a la zona han estat dos punts decisius perquè la comunitat local hagi acceptat que les noies en formin part. Sumant tots els països, uns 4.000 infants han començat a posar en pràctica el ‘FutbolNet’ en dues sessions per setmana.

‘FutbolNet’ és una metodologia pedagògica que pretén educar els infants i els joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva. El projecte fa incidència en cinc, marcats com a essencials per al desenvolupament personal, que es debaten abans, durant i després del joc. Aquests valors són l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició. En l’actualitat el projecte ‘FutbolNet’, a més del Pròxim Orient, s’aplica a infants i joves de Catalunya, de l’Argentina, del Brasil, de Mèxic i de 35 països africans i arriba a més de 100.000 beneficiaris.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut