La subhasta de '1 in 11' a Sotheby’s recapta més de 3 milions d'euros

La subhasta de '1 in 11' a Sotheby’s recapta més de 3 milions d'euros

La sessió ha tingut lloc aquest vespre a la seu de Sotheby’s a Londres i els seus fons serviran per impulsar projectes educatius de la mà de l’Unicef a Bangla Desh, el Nepal i Indonèsia

L’esperada subhasta del projecte ‘1 in 11’ ha tingut lloc aquest vespre a Londres amb un èxit de recaptació. Les 17 creacions, les dues experiències blaugrana i la pilota del projecte signada per Messi han aconseguit sumar al voltant dels 3 milions d’euros. Uns diners que aniran directament a l’Unicef per impulsar projectes educatius que fomentin l’educació a través de l’esport a Bangla Desh, el Nepal i Indonèsia. L’objectiu és contribuir rebaixar la xifra de 58 milions d’infants que no tenen l’oportunitat d’anar a l’escola, és a dir, 1 de cada 11 al món.

La sessió ha començat puntual a les 20.30 (hora catalana) a la seu londinenca de Sotheby’s. A més de representants de l’Unicef i de ROTA, per part de la FC Barcelona hi han assistit els directius i vicepresidents de la Fundació, Ramon Pont i Ramon Cierco, a més del directiu Silvio Elias i l’exblaugrana José Edmílson, que ha estat el representant de l’àmbit esportiu.

A la subhasta hi han assistit unes 250 persones i les licitacions han estat tant presencials com per telèfon i ‘online’. L’alte ha estat caracteritzat per un ambient festiu i distès. La subhasta ha començat trencant el protocol fent pujar José Edmílson a la tarima per fer els 11 tocs característics del projecte, amb la pilota especialment dissenyada per Murakami i signada per Leo Messi.

Les obres blaugrana, a subhasta

Els artistes que han participat en aquesta subhasta solidària van ser convidats a cedir una de les seves obres o bé a crear-ne, lliurement, una de nova inspirada en el Barça. Tres d’aquests artistes (Takashi Murakami, Damien Hirst i Francesco Vezzoli) van optar per la segona via.

Leo Messi, imatge del projecte ‘1 in 11’, és el protagonista de dues de les creacions. D’una banda, l’aportada per l’artista japonès Takashi Murakami, anomenada ‘Lionel Messi i un univers de flors’ (2014), en la qual l’argentí apareix envoltat d’unes flors somrients, anomenades ‘Kaikai Kiki’, molt habituals en els treballs d’aquest autor toquiota.

D’altra banda, el ‘10’ del Barça ha estat també la font d’inspiració de ‘Preciosa pintura centrífuga de Messi per a One in Eleven’ (2014), signada ni més ni menys que per Damien Hirst, considerat l’artista viu més ben pagat del món.

Finalment, l’artista italià Francesco Vezzoli s’ha inspirat en Gerard Piqué i en el món clàssic per crear ‘Retrat de Gerard Piqué com l’Apol·lo del Belvedere’. L’autor ha reproduït la cara del central del Barça en un bust de l’escultura de l’Apol·lo del Belvedere, icona de l’escultura romana, al qual ha afegit unes llàgrimes, signe d’identitat de la seva obra.

A més de pintures, el catàleg l’han completat obres artístiques en vidre, de disseny de mobiliari i fotografies que han donat autors de prestigi internacional com Cai Guo Qiang, Dia Azzawi, El Seed, Etel Adnan, Jeff Koons, Jenny Holzer, Luc Tuymans, Manal Al Dowayan, Marc Newson, Richard Serra, Shirin Neshat, Wael Shawky, Yan Pei-Ming i Yousef Ahmad.

DECLARACIONS DE GÉRARD BOUQUENET, director de captació de fons privats i aliances de l’UNICEF

“Tots els que participem en ‘1 in 11’ –tant la Fundació FC Barcelona com a ROTA i l’UNICEF– estem absolutament encantats per la quantitat recaptada en la subhasta. Tots els nens, allà on visquin, tenen el dret d’aprendre, jugar i créixer, i aquesta nit l’art i el futbol s’han unit de manera única per ajudar a assegurar que més nens gaudeixin d’aquest dret”.

DECLARACIONS DE RAMON PONT, vicepresident primer de la Fundació FCB

“Ha estat extraordinari. És una xifra espectacular, estem molt contents. Per a la Fundació FCB és una prioritat l’aliança amb l’Unicef i per aquest motiu ens sentim molt satisfets de la difusió de la campanya ‘1 in 11’, que avui arriba al seu punt àlgid. Els valors són un llenguatge universal del qual l’esport és un fantàstic altaveu. I aquest projecte està al servei d’aquesta causa. La subhasta d’avui a Londres és un triomf per a aquells que creuen en l’esport com a eina social. Un partit en el qual la Fundació i l’Unicef no defalliran mai. L’expectació a Sotheby’s és màxima. Però avui, a més de l’art i els cracs que han inspirat les obres, els protagonistes són els infants del Nepal, Indonèsia i Bangla Desh, que tindran més facilitats per anar a l’escola i complir els seus somnis”.

DECLARACIONS DE JOSÉ EDMÍLSON, exjugador FC Barcelona

“Ha estat una xifra fantàstica. Aquestes són unes obres meravelloses, i els artistes tenen el mateix nivell dels jugadors del Barça, perquè són molt bons. Messi és una bona inspiració perquè fa deu anys que fa coses enormes al Barça, coses sobrenaturals. La seva inspiració ha aconseguit fer unes pintures molt brillants”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut