Fent força contra les malalties minoritàries

Fent força contra les malalties minoritàries

Coincidint amb el FCB-Alba Berlín l’equip de bàsquet va rebre al Palau un grup d’infants que pateixen alguna d’aquestes patologies rares

Aquest dissabte 28 de febrer se celebra el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries i novament la Fundació FC Barcelona vol donar suport a aquesta causa fomentant el coneixement d’aquest grup de patologies i retent un homenatge a aquells que les pateixen i als seus familiars. La Fundació se suma així al lema d’enguany d’aquesta celebració: 'Vivint amb Malalties Minoritàries'.

Amb la implicació del primer equip de bàsquet, la Fundació FC Barcelona va organitzar diverses accions de sensibilització coincidint amb el partit d’Eurolliga que es va disputar aquest divendres al Palau, entre el Barça i l’Alba Berlín. Un grup d’infants que pateixen alguna d’aquestes malalties van ser convidats a veure el partit amb les seves famílies i van poder fer-se una foto a peu de pista amb la plantilla de bàsquet. A més, durant la prèvia del partit l’‘speaker’ del Palau va fer una menció a la causa per donar a conèixer la implicació del Club en aquest àmbit.

Lema del 2015: “Vivint amb Malalties Minoritàries”

A la Unió Europea es considera que hi ha entre 30 i 35 milions de persones afectades per les malalties minoritàries (xifra equivalent a la població conjunta d’Holanda, Bèlgica i Luxemburg). A l’estat espanyol s’estima que els afectats superen els 3 milions i a Catalunya n'hi ha més de 400.000.

Existeixen més de 7.000 malalties minoritàries detectades i afecten 5 de cada 10.000 persones. Al voltant del 80% són d’origen genètic i poden afectar el 3-4% dels nounats.

Enguany se celebra la vuitena edició del Dia de les Malalties Minoritàries en l'àmbit mundial i la jornada posa l'accent en el treball constant, braç a braç, dels pacients, familiars i cuidadors que conviuen amb una malaltia minoritària. Per això el lema per a aquesta edició és 'Vivint amb Malalties Minoritàries'.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut